balcers Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Witam po skończeniu Volvo postanowiłem zabrać się za Iveco Stralis Active Space Cube.Chciałbym go wykonać w oparciu o tę fotkę: Natomiast wnętrze postaram się wykonać coś na wzór tego: Warsztat będę prowadził w bardzo powolnym tempie ponieważ praca zabiera mi bardzo dużo czasu,fotki z postępu prac dodam jak tylko odzyskam aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 16 Listopada 2013 Share Napisano 16 Listopada 2013 Plany ambitne, będę obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSM Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Jestem ciekawy w jaki sposób wykonasz taki wzór tapicerki, tak więc czekam na postęp prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 A ja jestem ciekaw, co w tej ciężarówce zrobiło Ferrari? Wrzucam do obserwowanych i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 co zrobiło Ferrari to nie wiem,pewnie tylko kolor z ferrari jest a reszta to chyba chwyt reklamowy ale kolorystyka mi się podoba więc tak sobie wymyśliłem ze go tak wykonam a co do wzorków na tapicerce to jeszcze nie wiem ,myślę nad tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Fakt, żółć jest dla Ferrari typowa Czym będziesz malował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 malował bede lakieami samochodowymi i aerkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 malował bede lakieami samochodowymi i aerkiem Widziałem twoje wcześniejsze prace, więc nie podejrzewałem Cię nawet o malowanie pędzlem. Chodziło mi jedynie o ten dość specyficzny odcień żółci i jakąś "dedykowaną" farbą typu Zero-Paint czy cuś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Cześć Ja też jestem ciekaw tej tapicerki, myślałem o nanoszeniu farby żyletką albo coś w tym stylu. Jak masz jakiś inny pomysł to pisz proszę. O kolor się nie martw, nie będę się gniewał jak nie będzie identyczny z orginałem. Pozdrawiam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 no właśnie ze jeszcze sam nie wiem jak to wykonać tą tapicerkę,kolor niebieski na tapicerce to nie problem ale te wzory to myślałem ze wezmę jakimś cienkim pędzelkiem albo jednym włoskiem od dużego pędzla i wtedy może mi wyjdą te cieniutkie line a jak nie wyjdzie to zrobię tylko sam niebieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 W przedszkolu to my jeszcze mokrą farbę drapaliśmy drugą stroną pędzla, ewentualnie wykałaczką =D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 też myślałem tylko ze wykałaczką te linie mogą wyjść poszarpane nawet myślałem korektorem szkolnym ale linie wyjdą za grube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 A może tak? Naciąć wzór. Wyrównać. Położyć niebieski olejny. Położyć gloss olejny. Wypolerować. Zapuścić biały akryl. Wytrzeć niepotrzebny nadmiar. Położyć półmat akryl. Może się udać..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 te drugie wnętrze i jego kolorystyka są ze starszego modelu stralisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Może spróbować wykonać wzór tapicerki jako kalkomanię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Jak będzie nacinał, szlifował, itp,itd to ruski rok będzie trwało. Spróbuj zrobić to tak: Baza w kolorze jakim chcesz, ciapki kontrastowe---- warto dobrać sobie kolory. Fotele i reszta najpierw dokładnie obrobiona(szwy i takie tam), uzupełnić jeśli trzeba plecy na pełne ,obróbka i malujesz np. Tamiya. Potem wykałaczka z nawiniętym na końcu kłaczkiem watki -- można ją sobie przytwierdzić drucikiem owijając wokół wykałaczki. Końcówkę uformować na dość ostry czubek. Maczamy w farbie , osączamy na kawałku papierowego ręcznika i jedziemy. Delikatne, małe ciapki. Skala musi być. Kilka prób i złapiesz rytm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Mark666 widziałem ten wątek z budowy tego autokaru i bardzo mi się podobał pomysł z fotelami i myślałem właśnie o takim malowaniu foteli u mnie tylko niektórzy forumowicze mogą mieć do mnie pretensje ze nie trzymam się oryginału,no ale cóż niektórych rzeczy nie da się inaczej wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Da się kalkomaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 ja wiem ze by sie dało kalkomaniami tylko skąd takie kalki wziąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 sorki ze post pod postem, troche popracowałem przy Iveco nie dużo ale chciałem zobaczyć jak wygląda kabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 ja wiem ze by sie dało kalkomaniami tylko skąd takie kalki wziąć ? Od nas. Zrobimy na zamówienie każde. Oczywiście z białym i metalikami. Znaczki Ferrari, napisy na szybę itp. też by Ci się pewnie przydały Jak zainteresowany to zapraszam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balcers Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 MeliusManu z nie nieba mi spadłeś dawno na forach szukałem kogoś kto by wykonał kalki od razu sie na to pisze odezwę się na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeliusManu Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Z nieba nie ale że jesteśmy nowi na rynku to fakt. Mamy odpowiedni do tego sprzęt, materiały i technologie, ale że nowi więc na razie oferujemy bardzo atrakcyjne ceny. Praktycznie robimy wszystko po kosztach. Także maski i blaszki trawione. Nie bez znaczenia jest też fakt, że wszyscy jesteśmy modelarzami, więc nie trzeba nam tłumaczyć jak w firmach reklamowych drukujących kalki sitodrukiem i zwykłymi farbami że kalki mają być, cienkie, elastyczne itd. Zapraszam więc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 O skubany, jaki przedsiębiorczy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 23 Listopada 2013 Share Napisano 23 Listopada 2013 Super. Już mi zaczynają chodzić po głowie pewne plany. Kalki będą potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi