erolo2000 Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Model sklejony lata lata temu dość nieporadnie no i gąski szkoda gadać ;) ...Dodałem sporo własnoręcznie wykonanych części jak choćby ckm z podstawką , narzędzia czy tez belki do wyznaczania celu - nie znam poprawnej nazwy no takie biało-czerwone kołeczki ...A wczoraj w nocy totalnie zmienione malowanie...Ciekawie , mrocznie wyszedł (moja opinia) po zmianach - no to na forum daję . Warty umieszczenia na forum mimo wad montażowych według Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Każdy model jest wart prezentacji. Oczywiście jak zostanie odebrany to już inna sprawa. Z zasady rzadko wypowiadam się przy modelach w skali większej niż 1/35 (w takiej robie swoje modele) choć jak pisałeś nie jest ona wielkim wyzwaniem. A nie wypowiadam się dlatego, że sam miałbym trudności zrobić ładnie wyglądający model. Niektórzy na forum prezentują naprawdę niezłe cacka w tej skali np. Adam Juszczak i jeszcze kilku innych kolegów. Ostatnio na forum wrzuciłeś kilka modeli i osobiście ze wszystkich ten podoba mi się najbardziej. Czyżbyś przemyślał uwagi kolegów? Nikt nie chce wyśmiewać twoich modeli a skoro dajesz je do oceny to trzeba liczyć się z różnymi opiniami. Skoro nie dajesz warsztatów to uwagi pojawiają się tutaj. Mam nadzieję że kolejne modele będą coraz lepsze. P. S. Te biało-czerwone kołeczki to tyczki artyleryjskie. Nie jestem jednak pewien czy wszystkie powinny być biało-czerwone bo cześć z nich mogło być wyciorem do lufy. Jednak nie jestem specem od tego modelu wiec poczekaj na opinie znawców tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 Tyczki artyleryjskie .......tylko po cholerę ? Choć teoretycznie to działo mogło strzelać ze stanowisk zakrytych prowadząc ogień pośredni. Zdaje się jest tylko jedno zdjęcie JTigera z kolorowymi patyczkami reszta ma je w kolorze bazy . Co do modelu ...rzeczywiście ......mroczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 i ten km z tyłu na płycie silnikowej. Czemu niby miał on służyć. Do obrony plot. były montowane na wieżyczce dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 KM na tylnej płycie się zdarzał ale rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 28 Listopada 2013 Autor Share Napisano 28 Listopada 2013 Hmm no jak Ci to wytłumaczyć no powiem tak : Człowiek uczy się przez całe życie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 No właśnie to ucz się...........sklejać modele, bo póki co to tylko w gębie jesteś mocny, a ze sklejaniem to nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 Praktyka czyni mistrzem - polecam weź się za coś sklej coś a nie marnuj życia na ble ble nie szkoda Ci go na teoretyzowanie w temacie - Geny PiSowkie czy jak ? poważnie pytam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 Dodaję fotke tyłu modelu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 23 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2013 Trochę lepsze foty i poprawione miejsce spoczynku km-u... http://intscalemodeller.com/viewtopic.php?f=46&t=3601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 i ten km z tyłu na płycie silnikowej. Czemu niby miał on służyć. Do obrony plot. były montowane na wieżyczce dowódcy. W JagdTigerach nie były montowane przy kopułce dowódcy. Służył do obrony Plot i nie tylko. Co do montowania go z tyłu, to na pewno były fabrycznie tam montowane w wersjach B, co do reszty to nie wiem, w monografii nie ujęto, a na zdjęciach już nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 z tego co pamiętam to km nie był montowany w wersji porshe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi