gumowy01 Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 Jak była posucha z Polskim sprzętem z września to była. A teraz poza kolekcją "Wrzesień 1939" Ukraińska firma ACE zapragnęła mieć w swojej ofercie polonika i zapowiedziała wypuszczenie polskiego działka p-panc Bofors wz 36. O zapowiedzi tej informuję jedynie że się pojawi, gdyż co do jakości to nie sądzę że będzie lepsza od ich standardu oto link http://www.acemodel.com.ua/en/model/505 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 2 Grudnia 2013 Share Napisano 2 Grudnia 2013 37mm Polish AT Gun wz.36 - dwa zdjęcia z Niemcami jedno z "bratnim" Komandirem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 Tak jak napisałem - zaznaczam jedynie że takowy model ma się ukazać. Jednak nie wiem czy wypusty tej firmy można komu kolwiek polecić . Model tego działka jest zapowiedziany wstępnie przez serię Wrzesień 1939, i pewnie sądząc po TKS -ie będzie bardzo fajna. Albo zakupić żywiczną z firmy Mars, która nie ma i z pewnością długo nie będzie miała sobie równych i to nie tylko w skali 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 zdecydowanie Mars rzadzi w tym temacie i raczej długo sie to nie zmieni. ACE to modele dla twardzieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Śmieję się z doboru zdjęć przez ACE. Z ciekawości na pewno jednego Boforsa ACE zakupię ale faktycznie tak jak pisze Andrzej_LK Boforsy od Pana Stanisława rządzą i jakością i ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Boforsy od Pana Stanisława to ekstraklasa światowa, cud miód malina, same się sklejają. Uważać trzeba tylko przy pozycji transportowej żeby lufa była w położeniu podniesionym a nie w osi łoża, bo wtedy smętnie zwisa zbyt nisko (mam nadzieję że czytający zrozumieją o co mi chodzi, gdyż język giętki mi się zaplątał) Choć przy wypuście FtF na pewno nie przejdę obojętnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Nie porównujcie modelu MarS'a do modelu ACE. Jeżeli chodzi o zdjęcia, to nawet nasi obywatele, będą myśleć, że to (nie)polska armata, a niemiecka. Moja Mysza gdy zobaczyła zdjęcia (totalny lejek, znaczy laik) powiedziała, że fajna niemiecka armatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Malowanie tego Boforsa z ACE to raczej Finlandia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 I o ile dobrze widzę, ma źle założone koła, odwrotnie A sam model, na stępie ma źle zrobione koła (rys. 3D). Mam nadzieję, że Alexiej poprawi tą skuchę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Mam nadzieję, że Alexiej poprawi tą skuchę. Idąc tą myślą dalej, powinien poprawić chyba wszystkie modele, albo dodawać do nich relanium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 Na temat jakości modeli ACE, to ... nie ma już sensu gadać. Ja padłem na Oplu i ... mało mnie coś nie trafiło kilka razy. Jeżeli chodzi o Boforsa, to będą w zestawie dwa rodzaje kół, polskie i fińskie (te prawie płaskie). Znając Aleksieja, bieżnika nie będzie :( Peter może już śmiało robić poprawione (nowe) koła w dwóch wersjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 No właśnie, Perfekcyjny model MarSa to 32zł, a chłam ace+ żywiczne koła(zakładając że takie powstaną) ~50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Zaskoczę ciebie, z doświadczenia lepiej będzie sprzedawał się zestaw ACE+MT, niż sam żywica (Polska), jeżeli chodzi o Świat, to ... 65/35 i nie jest to spowodowane ceną, zarobkami i innymi duperelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Zaskoczę ciebie, z doświadczenia lepiej będzie sprzedawał się zestaw ACE+MT, niż sam żywica (Polska), jeżeli chodzi o Świat, to ... 65/35 i nie jest to spowodowane ceną, zarobkami i innymi duperelami. No to większej głupoty to ja dawno nie słyszał Modele Ace to nie tylko tragiczne koła ale i cała reszta słusznie napisał Hubert o cenie zestaw Ace plus żywiczne koła, a co z resztą - dramat za cenę tych dwóch będzie można sprawić sobie Boforsa z Marsa i to z przodkiem i zaprzęgiem. A co do sprzedawalności Marsa wystarczy przeglądnąć jakie kolwiek zagraniczne forum modelarskie i zobaczyć jak modelarze oceniają jedną i drugą firmę i to jest wyznacznikiem zakupów przez modelarzy. Na plus ACE można jedynie podać że wychodzą z naprawdę niszową ofertą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Każdy chyba wie, jakiej jakości są modele ACE, ale Aleksiej wydaje modele, których nikt inny nie produkuje, np. SdKfz. 250 Alt, SdKfz. 250/9, Kfz.1-17 itd... Cześć z nich pojawiła się nie dawno np. z MK72. PS. dobrze, że napisałeś zagraniczne fora, bo nasze fora, to ... prawie zero żywicy, same plastusie i na dodatek same Dragony, Revele, jak by innych, dużo lepszych modeli z innych firm nie było. Wracając do modelu (REWELACYJNEGO) z MARS'a, pokaż mi ile tych modeli sklejono na forum?? 2,3?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 22 Stycznia 2014 Share Napisano 22 Stycznia 2014 Tylko że marsa trochę trudniej dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 22 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2014 Fakt w niektórych sklepach nie ma, ale można zamówić bezpośrednio u producenta pod tym adresem http://www.mars.strefa.pl/ang/menu.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Mały in-box Bofors'a z ACE: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Przez cały czas nie wiem czym się tu podniecać jego cena będzie ok 30 zł, to tylko troszkę taniej od opisanego wcześniej Mars-a, a wkrótce będzie też z FtF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Boforsem chyba nie ma co sie podniecac, bo od Pana Stanisława jest suuperancki... Ale zauważ ze Alexiej zastosował aluminiowe formy wykonane w obróbce cyfrowej 3D i jakosc sądząc po fotkach może być duuuuzooo lepsza od jego poprzednich wypustow... A tematykę ma ACE jednak bardzo ciekawa i poza głównym nurtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Wygląda dużo lepiej niż dotychczasowe produkty ACE. Jednak aby zaspokoić do końca ciekawość i móc dokładniej porównać trzeba będzie zakupić jedną - kilka sztuk. Nie mniej cieszy, że wreszcie coś się ruszyło w temacie Września 1939. Jeszcze tylko czekać na jakiś zestaw figurek obsługi do armat i haubic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Przez cały czas nie wiem czym się tu podniecać jego cena będzie ok 30 zł, to tylko troszkę taniej od opisanego wcześniej Mars-a, a wkrótce będzie też z FtF A tym, że firma z innego kraju zrobiła przyzwoity model Boforsa w plastiku. Ja mam model Boforsa z firmy MarS i jestem zachwycony jego wykonaniem, jest rewelacyjny. Pamiętaj Gumowy, model z MarSa jest z żywicy, a nie każdy modelarz/sklejacz lubi żywicę, co mnie dziwi ? A tak btw., czy ty posiadasz model/le Boforsa od MarS'a? Jeszcze tylko czekać na jakiś zestaw figurek obsługi do armat i haubic. Z tego co słyszałem, to mają ukazać się trzy lub (nawet) cztery zestawy figurek artylerzystów. Większość z nich będzie z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 ArtMac nie ważne, że z żywicy. Mi to akurat nie będzie przeszkadzać, najważniejsze, że wreszcie będą bo już mam dość przerabiania Niemców od sIG33 z Caesar Miniatures . A im więcej zestawów tym lepiej, będzie można je wtedy mieszać między sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 15 Lutego 2014 Autor Share Napisano 15 Lutego 2014 A tym, że firma z innego kraju zrobiła przyzwoity model Boforsa w plastiku. Ja mam model Boforsa z firmy MarS i jestem zachwycony jego wykonaniem, jest rewelacyjny. Pamiętaj Gumowy, model z MarSa jest z żywicy, a nie każdy modelarz/sklejacz lubi żywicę, co mnie dziwi ? A tak btw., czy ty posiadasz model/le Boforsa od MarS'a? Do wszystkiego trzeba dorosnąć, do blach jak i do żywic. Zadane mi pytanie wydaje się czysto akademickie, jak bym się mógł wypowiadać na temat pięknych modeli Stasia Szarkowskiego nie posiadając ich. Tak nawiasem mówiąc posiadam wszystko wrześniowe z firmy Mars. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 ArtMac nie ważne, że z żywicy. A im więcej zestawów tym lepiej, będzie można je wtedy mieszać między sobą. Też tak uważam. Czekam na obsługę do Boforsów, podobno mają ukazać się dwa na raz. Co za czasy!!!??? Jak nie było, to nie było, a teraz to zes... się wszyscy Nie mówię tu o Marsie, czy też o MT, którzy wydali chyba najwięcej z polskiego września z żywicy, no i oczywiście Mirage Hobby i RPM, ale oni to już plastik, a modele są tandetne. A tym, że firma z innego kraju zrobiła przyzwoity model Boforsa w plastiku. Ja mam model Boforsa z firmy MarS i jestem zachwycony jego wykonaniem, jest rewelacyjny. Pamiętaj Gumowy, model z MarSa jest z żywicy, a nie każdy modelarz/sklejacz lubi żywicę, co mnie dziwi ? A tak btw., czy ty posiadasz model/le Boforsa od MarS'a? Do wszystkiego trzeba dorosnąć, do blach jak i do żywic. Zadane mi pytanie wydaje się czysto akademickie, jak bym się mógł wypowiadać na temat pięknych modeli Stasia Szarkowskiego nie posiadając ich. Tak nawiasem mówiąc posiadam wszystko wrześniowe z firmy Mars. No a co mają powiedzieć ci, którzy "nie dorośli" do żywicy lub nie stać ich na nie?? Daj chłopie na luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi