Adams M1A1 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Witam szanownych kolegów ,mam jedno pytanie czym można postarzyć( zardzewić) gąsienice ogniwkowe z białego metalu. Z góry dziękuję za podpowiedź.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Robimy roztwór z octu + demestos 50/50 i wkładamy gąski do tego płynu / robimy to w wentylowanym pomieszczeniu najlepiej na balkonie /i tak po 30 minutach wyciągamy i płuczemy pod wodą i mamy postarzone gąski arni44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Spróbuj najpierw na kilku ogniwach , a następnie całą złożoną gąsienice pozdrawiam arni 44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Tylko, że nie na wszystkie gąsienice działa... Mam takie friulki do Pz III. Działałem na nie wg przywołanego przepisu i.... nic. Mikstura "żre" drut łączący ogniwa... Farba wszystko pokryje... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 3 Grudnia 2013 Share Napisano 3 Grudnia 2013 Ja tak robiłem z sześcioma kompletami gąsek i nie było problemu ,zawsze wychodziły postarzone . może te twoje friulki rhinoceros były z innego stopu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Pewnie tak... ale żal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Najlepiej użyć Blacken-it. To taki specyfik, sam chcę go użyć, ale kompletnie nie wiem gdzie to kupić ? Nigdzie nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Jest w mojehobby, producent Master. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Faktycznie jest. Dzięki. Polecam , to trochę inny efekt , mniej rdzawy przez co dla mnie bardziej realistyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Grudnia 2013 Share Napisano 5 Grudnia 2013 A możesz podac linka do tego specyfiku ? Bo sam jestem zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi