Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Ostatnio zacząłem składać model dragona 7241, który dostałem z okazji Mikołajek.

Model składa się dość dobrze. Oto stan prac na dziś:

b53c61522f846530gen.jpg

821ebd5bd374bd72gen.jpg

Tył na razie nie jest przyklejony. Wszelkie rady i uwagi mile widziane.

Pozdrawiam.

Posted

Na pewno dorób wszystkie uchwyty, masz pole do popisu, bo nie będziesz miał problemu z usuwaniem tych firmowych, po za jedną. Pooglądaj też fotki, jest ich od metra.

Posted

Fajny temat rozpocząłeś. Pomyśl o wymianie lufy na metalową z RB, poprawi to wygląd modelu. Przed założeniem siatek na okrągłe wloty powietrza wyrównaj je delikatnie pilnikiem, bo Dragon poszedł tym elementem w maliny i niektóre elementy wystają uniemożliwiając montaż na nich siatek. Ostatnio uporałem się bliźniaczym modelem czyli Panterą ausf G z zimmeritem.

Posted

Dzięki za odpowiedzi.

Zawiasy poprawię tylko muszę super glue kupić. Co do lufy to cały czas się zastanawiam, ale chyba się skuszę.

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Witam.

Uchwyty zrobione. Dotarła też lufa RB, teraz czekam tylko na resztę dodatków.

9s1c.jpg

izve.jpg

Powstaje też diorama z cromwellem revella.

3ynq.jpg

fvcr.jpg

Pozdrawiam.

Posted
Nie.

Była tylko taka.

To nie dobrze bo masz model pojazdu który nigdy nie istniał.Szkoda że dragon dał taki problem.

A napisał ktoś do nich w tej sprawie? Może warto.

• 1 month later...
Posted

Zapowiada się fajnie powodzenia

Posted

Ten projekt dioramki będzie jak rozumiem przedstawiał któregoś zniszczonego, a przynajmniej porzuconego