hardy1987 Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Witam Wrzucam parę zdjęć niedawno skończonej czwórki, model to stara Tamiya bez dodatków czeka jeszcze na załogantów. Model ma przedstawiać pojazd z kampanii wrześniowej. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 To że zestaw stary to fakt, ale: - słabo złożona przednia osłona wieży z resztą oraz plyta pancerna z wizjerem kierowcy i jarzmem km, - ślady po wypychaczach na klapach włazu w wieży, - rączki nożyc powinny być w ciemniejszym kolorze - to nie było drewno, - brak anteny - i jeszce kilka innych Jaki jest cel zamalowania krzyży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardy1987 Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 To że zestaw stary to fakt, ale:- słabo złożona przednia osłona wieży z resztą oraz plyta pancerna z wizjerem kierowcy i jarzmem km, - ślady po wypychaczach na klapach włazu w wieży, - rączki nożyc powinny być w ciemniejszym kolorze - to nie było drewno, - brak anteny - i jeszce kilka innych Jaki jest cel zamalowania krzyży? -fakt osłona wieży słaba, postaram się poprawić -na włazie na wieży będzie dowódca także zasłoni ślady po wypychaczach -rzeczywiście rączki powinny być bakelitowe, przemaluję -antena jest, tylko odpadła:) Krzyże były zachlapywane błotem żeby nie były widoczne jak na strzelnicy z kilometra Dzięki za rzeczową krytykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Dzięki za rzeczową krytykę. Super że przyjąłeś ją po męsku na klatę a nie wyjeżdżasz od razu z tym jak inni kleją (co czasami się trafia). Pozoliłem sobie troszkę napisać bo sam skleiłem ten zestaw i troszke się przy nim podowiadywałem. Merytorycznie jest wiele do poprawy, ale czasami nie o to chodzi. Żeby nie było że tylko napisałem co mi się nie podoba to tłumik ładnie ci wyszedł. Całościowo tez nie jest najgorzej. Ruszaj z kolejnym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Jeśli chodzi o błędy to koledzy już wytknęli, ogólnie model mi się podoba. Fajnie zrobiony, czysto, przykurzony w sam raz Popraw to co koledzy napisali i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Jeszcze tylko poprawić to co koledzy napisali powyżej i pomalować koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 Model taki sobie.... Poza tym model jest źle polepiony a konkretnie góra z dołem. Góra z przodu leży na przedniej krawędzi wanny. W związku z tym cała góra modelu poszła do przodu i do góry o około 2 mm. Jak to zrobiłeś? Zastanawiam się nad tym, bo lepię właśnie ten sam model i zasadniczo ze sklejalnością jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 2 Stycznia 2014 Share Napisano 2 Stycznia 2014 lepię właśnie ten sam model i zasadniczo ze sklejalnością jest OK. Całkowicie się z tobą zgadzam, mi składał się jak lego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi