Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wrzucam parę zdjęć niedawno skończonej czwórki, model to stara Tamiya bez dodatków czeka jeszcze na załogantów.

Model ma przedstawiać pojazd z kampanii wrześniowej.

IMG_4562.jpg

IMG_4564.jpg

IMG_4562.jpg

IMG_4564.jpg

IMG_4566.jpg

IMG_4567.jpg

IMG_4568.jpg

IMG_4569.jpg

Pozdrawiam i zapraszam do komentowania

Napisano

To że zestaw stary to fakt, ale:

- słabo złożona przednia osłona wieży z resztą oraz plyta pancerna z wizjerem kierowcy i jarzmem km,

- ślady po wypychaczach na klapach włazu w wieży,

- rączki nożyc powinny być w ciemniejszym kolorze - to nie było drewno,

- brak anteny

- i jeszce kilka innych

Jaki jest cel zamalowania krzyży?

Napisano
To że zestaw stary to fakt, ale:

- słabo złożona przednia osłona wieży z resztą oraz plyta pancerna z wizjerem kierowcy i jarzmem km,

- ślady po wypychaczach na klapach włazu w wieży,

- rączki nożyc powinny być w ciemniejszym kolorze - to nie było drewno,

- brak anteny

- i jeszce kilka innych

Jaki jest cel zamalowania krzyży?

-fakt osłona wieży słaba, postaram się poprawić

-na włazie na wieży będzie dowódca także zasłoni ślady po wypychaczach

-rzeczywiście rączki powinny być bakelitowe, przemaluję

-antena jest, tylko odpadła:)

Krzyże były zachlapywane błotem żeby nie były widoczne jak na strzelnicy z kilometra

Dzięki za rzeczową krytykę.

Napisano
Dzięki za rzeczową krytykę.

Super że przyjąłeś ją po męsku na klatę a nie wyjeżdżasz od razu z tym jak inni kleją (co czasami się trafia).

Pozoliłem sobie troszkę napisać bo sam skleiłem ten zestaw i troszke się przy nim podowiadywałem. Merytorycznie jest wiele do poprawy, ale czasami nie o to chodzi.

Żeby nie było że tylko napisałem co mi się nie podoba to tłumik ładnie ci wyszedł. Całościowo tez nie jest najgorzej. Ruszaj z kolejnym modelem.

Napisano

Jeśli chodzi o błędy to koledzy już wytknęli, ogólnie model mi się podoba. Fajnie zrobiony, czysto, przykurzony w sam raz Popraw to co koledzy napisali i będzie super

• 3 weeks later...
Napisano

Jeszcze tylko poprawić to co koledzy napisali powyżej i pomalować koła.

Napisano

Model taki sobie....

Poza tym model jest źle polepiony a konkretnie góra z dołem. Góra z przodu leży na przedniej krawędzi wanny. W związku z tym cała góra modelu poszła do przodu i do góry o około 2 mm. Jak to zrobiłeś? Zastanawiam się nad tym, bo lepię właśnie ten sam model i zasadniczo ze sklejalnością jest OK.

Napisano
lepię właśnie ten sam model i zasadniczo ze sklejalnością jest OK.

Całkowicie się z tobą zgadzam, mi składał się jak lego.