ireneusz Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Witam ,mam pytanie odnośnie kabiny .Co to jest i do czego służyły te małe okrągłe kółeczka na burcie kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Też kiedyś tego szukałem i doszedłem do wniosku że muszą to być zaślepki zasłaniające śruby/nity/uchwyty potrzebne do montażu skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Witaj Artur,myślę że to nie to gdyż na tym zdjęciu w nosie też są a tam nie ma skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 No to już nie mam koncepcji, no chyba że jak oklejali sklejką to były to jakieś otwory pomocnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Jeśli nie znajdę sensownego wytłumaczenia po prostu ponaklejam kółeczka bez wnikania do czego mają służyć.Są w oryginale będą i w modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Jeśli nie znajdę sensownego wytłumaczenia po prostu ponaklejam kółeczka bez wnikania do czego mają służyć.Są w oryginale będą i w modelu I tak będzie chyba najmniej stresująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Moim zdaniem to są wzmocnienia, lub pomocnicze elementy montażowe do urządzeń kabin. Ich nadmiar wynika ze zróżnicowania wyposażenia w różnych wersjach. To tylko prywatne wnioskowanie z mojej strony, nie znam się na Mosquito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Moim zdaniem to są wzmocnienia, lub pomocnicze elementy montażowe do urządzeń kabin. Ich nadmiar wynika ze zróżnicowania wyposażenia w różnych wersjach. To tylko prywatne wnioskowanie z mojej strony, nie znam się na Mosquito. Jak już wspomniano, poszycie wykonane było ze sklejki więc zastosowano najpierw metalowe krążki mocowane do ścianki w 4 punktach, a dopiero do nich montowano urządzenia. Takie rozwiązanie gwarantowało silne połączenie instrumentów do drewnianych burt kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi