mandrivecs Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 (edited) Poniżej przedstawiam zdjęcia mojego drugiego ukończonego modelu... M151A2 Ford Mutt, oznakowanie 82 Airborne Div., The 2nd Infantry Div. z okresu wojny w Libanie - baza Tamiya 35123 Zestawu bazowego chyba nie muszę nikomu przedstawiać, wady i zalety zestawu każdy kto interesuje się współczesnymi dobrze zna. Zaznaczę tylko, że zestaw jest bardzo dobrze spasowany, ale posiada też wiele uproszczeń, a największe z nich to brak przezroczystych przednich reflektorów, są one odlane razem z grillem ;) Model sklejony bez żadnych dodatków, raczej "lightowy"... kamuflaż MERDC; Od siebie dorzuciłem tylko linę na przednim zderzaku, karabin i butelkę na siedzeniu pasażera, plecak i karton MRE na pace oraz kilka kabelków do radia. Pierwotnie model nie miał być pokazany szerszemu forum internetowej modelarskiej braci, ale stwierdziłem, że wyszło nie najgorzej, a pojazdów tych jest tak mało w galeriach, że trzeba choćby odnotować fakt ukończenia rodzynka :gut: Edited January 30, 2018 by Guest Quote
Marcin1212 Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Mi się podoba Gratuluję Mam ten sam model na warsztacie Quote
Lipstein Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Psiknij wszystko matem na koniec, poza twarzą figurki. oznaczenie 82 dyw. na rękawie jest chyba czerwone w oryginale? Quote
mandrivecs Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 Całość jest pokryta lakierem matowym - robiłem zdjęcia przy świetle słonecznym i może dla tego trochę "odbija"... Szczerze mówiąc z oznaczenia jednostki się nie doktoryzowałem - zaufałem producentowi - oznaczenie było na zestawowej kalkomanii... Z tymi modelami M151 Mutt to jest tak, że zestawy są w istocie proste w budowie, ale żeby wyciągnąć z modelu coś więcej trzeba go trochę zwaloryzować i dobrze pomalować/wycieniować... Bez tego bryła tego samochodu nie jest zbyt przyjemna w "oglądaniu"... To pierwszy i nie jedyny Mutt w mojej kolekcji, za niedługo pokażę następnego.... Quote
Desaxe Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 fajny model, mam do niego sentyment, bo to był jeden z moich pierwszych sklejonych pojazdów w ogóle Quote
Recommended Posts