mandrivecs Napisano 18 Grudnia 2013 Share Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Poniżej przedstawiam zdjęcia mojego drugiego ukończonego modelu... M151A2 Ford Mutt, oznakowanie 82 Airborne Div., The 2nd Infantry Div. z okresu wojny w Libanie - baza Tamiya 35123 Zestawu bazowego chyba nie muszę nikomu przedstawiać, wady i zalety zestawu każdy kto interesuje się współczesnymi dobrze zna. Zaznaczę tylko, że zestaw jest bardzo dobrze spasowany, ale posiada też wiele uproszczeń, a największe z nich to brak przezroczystych przednich reflektorów, są one odlane razem z grillem ;) Model sklejony bez żadnych dodatków, raczej "lightowy"... kamuflaż MERDC; Od siebie dorzuciłem tylko linę na przednim zderzaku, karabin i butelkę na siedzeniu pasażera, plecak i karton MRE na pace oraz kilka kabelków do radia. Pierwotnie model nie miał być pokazany szerszemu forum internetowej modelarskiej braci, ale stwierdziłem, że wyszło nie najgorzej, a pojazdów tych jest tak mało w galeriach, że trzeba choćby odnotować fakt ukończenia rodzynka :gut: Edytowane 30 Stycznia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Mi się podoba Gratuluję Mam ten sam model na warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Psiknij wszystko matem na koniec, poza twarzą figurki. oznaczenie 82 dyw. na rękawie jest chyba czerwone w oryginale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Całość jest pokryta lakierem matowym - robiłem zdjęcia przy świetle słonecznym i może dla tego trochę "odbija"... Szczerze mówiąc z oznaczenia jednostki się nie doktoryzowałem - zaufałem producentowi - oznaczenie było na zestawowej kalkomanii... Z tymi modelami M151 Mutt to jest tak, że zestawy są w istocie proste w budowie, ale żeby wyciągnąć z modelu coś więcej trzeba go trochę zwaloryzować i dobrze pomalować/wycieniować... Bez tego bryła tego samochodu nie jest zbyt przyjemna w "oglądaniu"... To pierwszy i nie jedyny Mutt w mojej kolekcji, za niedługo pokażę następnego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 fajny model, mam do niego sentyment, bo to był jeden z moich pierwszych sklejonych pojazdów w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi