Dood Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Wiele lat temu dostałem model czołgu T 34/85 w skali 1:72 firmy Aer Moldova. Po sklejeniu i popaćkaniu farbą odstał kilka lat na półce. Jakieś dwa lata temu zabrałem się za niego ponownie, oczyściłem z farby, to i owo przerobiłem i ponownie pomalowałem. Efekty wdoczne na zdjęciach ponizej. Co do samego modelu to jego jakość nie powala, wymaga sporo szpachli i papieru ściernego. Wymieniłem błotniki na zrobione z balchy, uchwyty boczne, km i antentka dorobione z drutu. Malowanie aerografem (jeśli dobrze pamiętam pierwszy raz odpaliłem wtedy aerograf) oraz pędzlem, farbami olejnymi Humbrol, wash robiony farbami dla plastyków, wykończenie suchymi pastelami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid9712 Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 Ta armata jest za gruba trochę, taka była w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dood Napisano 26 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2013 Armata prosto z pudła, taka jaką ją producent zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 26 Grudnia 2013 Share Napisano 26 Grudnia 2013 I to widać. Jest za gruba i za krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Powiem tak, pomalowany i zakurzony fajnie, ale na sam model szkoda życia :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Ładny, tylko ta lufa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Ładny tylko lufka wszystko psuje. za gruba i za krótka chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Model w sumie spoko ale lufa, o czym już koledzy wspominali. Jak dasz radę załatw sobie lufę od RB kosztuje raptem ok kilku złotych a zobaczysz jak uatrakcyjni model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 31 Grudnia 2013 Share Napisano 31 Grudnia 2013 Tak tylko że trzeba otwór w jarzmie za szpachlować potem nawiercić i dopiero osadzić lufę bo jest dużo większa od średnicy trzpienia osadzającego lufy ,model jeżeli się pożeni blachą z parta wygląda dużo bardziej atrakcyjnie tyle że Ty to już zrobiłeś wymieniłeś błotniki na blaszane siatkę na pokrywie silnika, można wymienić wszystkie uchwyty desantowe ,dużo do życzenia pozostawia górna pokrywa wieży wszystko do wywalenia i zastąpić to blachą ,wychodzi że bez blachy to nic nie wyjdzie ,kiedyś tylko ten model był na rynku potem pokazał się revella model teta z działem 85mm,ale jak napisałeś model miał być z pudła i tak został zrobiony pomalowany i mnie się podoba Tyle wiem o tym modelu bo sam go kiedyś wykonałem .Pozdrawiam. / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dood Napisano 31 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2013 ,wychodzi że bez blachy to nic nie wyjdzie ,kiedyś tylko ten model był na rynku potem pokazał się revella model teta z działem 85mm,ale jak napisałeś model miał być z pudła i tak został zrobiony pomalowany i mnie się podoba Tyle wiem o tym modelu bo sam go kiedyś wykonałem .Pozdrawiam. / Model dostałem w prezencie z 10 lat temu, jeśli nie lepiej. Kiedy go sklejałem nie słyszałem nawet o możliwości dokupywania części . Błotniki zmieniłem ponieważ oryginalne były grube a ich wymiana nie była specjalnie trudna (ich powierzchnia jest gładka i nie ma żadnej faktury więc z powodzeniem użyłem blachy z aluminiowej puszki). Z uwagi na to, że to był jeden z moich pierwszych modeli mam do niego sentyment i jakoś nie miałem serca go wyrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi