Messer Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Witam, Tak na rozruszanie sie, po dłuższej przerwie - prosty modelik, praktycznie prosto z pudła. Jedyne zmiany, jakie sa w planach to front z vento z przerobionym grillem i inne felgi. Karoseria standardowo wyszlifowana, szpachlowana, pomalowana na biało "brudna biel". Na to poszły pierwsze grafiki - sharpie. Malowane z pędzla, czarna vallejo. Tak to wygląda: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Masaaakra. Świetnie to wygląda. Zacny model będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 No, Ty jak zwykle po calosci I tylko potem wstyd moje wynalazki wystawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 30 Grudnia 2013 Share Napisano 30 Grudnia 2013 Grafika: super Kierunki w grillu: wiocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 30 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2013 Dzięki Panowie ;) A tymczasem dokończyłem historyjkę - już całkowicie skończona. Dodatkowo pomalowałem czarnym półmatem zderzaki i dach ( tak, wiem, ze słupkami A poszalałem, ale tak miało być :P ). Zaczynam zabierać się też za przednie światła Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 Witam, Kolejny mały krok do przodu - zrobiłem przednie klosze z plexi, dodałem żłobkowanie, pomalowałem żółtym i smoke z Tamiya Na zdjęciach widzę, że grill jest do poprawki. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Jak dla mnie Pochwal sie jak ksztaltujesz reflektory i jak je potem zlobkujesz. (moze jeszcze Volvo poprawie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2014 Dzięki Wycinam z plexi 1mm grubości, szlifuje do pożądanego kształtu i zaczynam najgorsze - odpowiednie zaoblanie elementu. Robie to pilnikami do plastiku ( Tamiya ), drobne rysy niweluje gąbkami 3M ( czerwona->niebieska->zielona ) i na koniec poleruje pastami Tamiya ( corse->fine->finish). Jak już to mam zrobione, to odwracam klosz, przyklejam go do zrobionej taśmy dwustronnej ( robisz z taśmy tamiya pierścień i sklejasz oba końce - jak spłaszczysz taki kawałek to masz taką taśmę klejąca z dwóch stron ). Następnie za pomocą linijki, kawałka rurki i skalpela nacinam delikatnie linie proste, półokrągłe itd. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Bardzo fajna robota. Gratki. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 3 Stycznia 2014 Share Napisano 3 Stycznia 2014 Golfik kozacki, bardzo fajnie to wszystko wygląda, ale te kierunki w ogóle nie pasują :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Golfik fajny, ale zgodzę się z przedmówcą, kierunki psują efekt, chociaż widziałem nie raz na żywo że tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 6 Stycznia 2014 Share Napisano 6 Stycznia 2014 Golfik kozacki, bardzo fajnie to wszystko wygląda, ale te kierunki w ogóle nie pasują :( Golfik fajny, ale zgodzę się z przedmówcą, kierunki psują efekt, chociaż widziałem nie raz na żywo że tak mają Grafika: super Kierunki w grillu: wiocha To już jest nas trzech, kto następny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Mi pasują kierunki, kto na ubitą ziemię? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Mi pasują kierunki, kto na ubitą ziemię? Ja z krolikiem ramie (lapa? w ramie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Panowie - dosyć już o kierunkach. Sprawę gustu pozostawcie mi - w końcu to mój model i robiony jest pod mój gust Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Spoko, ja nie miałem nic złego na myśli. Dalej będę tu zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Witam, Kolejne niewielkie postępy. Podwozie pomalowane i pobrudzone vallejo i pigmentami CMK. Szyby pomalowane smoke i transparentną niebieską Tamiya. Zawieszenie obniżone. Wnętrze tez otrzymało już docelowe kolorki, cieniowanie i flock w dwóch kolorkach. A tak to się prezentuje: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Brudzenie podwozia robi wrażenie, jeszcze nie widziałem tak realnego brudzenia. Ale, ale, czy ten pas przeciwsłoneczny na przedniej szybie nie jest zdecydowanie za szeroki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Brudzenie fachowe, do tego wnetrze tez fajne. Wiesz, ze nigdy nie pomyslalem o flocku na tylnej polce, a wyglada to swietnie. Zastosuje przy nastepnym projekcie. (no chyba, ze opatentujesz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Hej, Dzięki za komentarze ;) Pas zrobiłem specjalnie taki szeroki, idący w stronę tuningowanych - kusi mnie tam dać kalkę z białym napisem Pozdrawiam MesserDesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Pięknie to wygląda. Model z jajami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Mi również się podoba. Podwozie jak prawdziwe. Gdzie kupiłeś czarny flok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
isz007 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Super plamo-ciapki na siedzeniach, kalka na szybie super sprawa, szkoda że to golf bo można by nakleić discoZpolo, ale co tam, czy coś to zmieni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Witam, kadzior - flock kupiłem już lata temu na modelcentrum.pl Ostatnie zdjęcia przed galerią: Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maćko93 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Tak jak już pisałem na innym forum, malowanie robi wrażenie. Ciekawe wzory na fotelach, ogólnie wnętrze bardzo ładne. Nie podoba mi się natomiast ten pas na przedniej szybie, jest za szeroki, ale pomysł z naklejką na nim jest straszny, przywodzi mi na myśl tjuningowane maluchy z wielkim napisem PIONEER I trochę szkoda, że przednie klosze lamp są zupełnie płaskie, razi to patrząc na ich łączenie z dolną częścią pasa przedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi