Reytan Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Mój debiut figurkowy. Jestem gotów na kolejne wyzwania Figurki są trochę z różnych bajek. I dobrze - każdą robiło się inaczej. Trudności miałem ze skórą i twarzami - szczególnie kiedy oblałem gotową figurkę kobiety żółtą farbą i trzeba było lecieć z większością rzeczy od nowa... Figurki są żywiczne, nieznanej firmy. Bez większych dodatków - poza samodzielnie robionym paskiem z klamrą u panienki oraz bagnetem spadochroniarza. Chętnie usłyszę co by można poprawić (poza zdjęciami - wciąż walczę z aparatem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Do spadochroniarza jedno ale: świeci się jak psu... Daj mu trochę lakieru matowego, a tak to bardzo fajne malowanie A jeśli chodzi o panienkę, malowanie bez szału, a sam model to jakaś pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Panienka nie w moim typie, ale spadak nawet fajnie zdetalowany, widać dobry poziom rzemiosła trochę rozjaśnij mu ryjek i nieco jaśniejszym odcieniem mundurowym przesmaruj opinacze na nogach, będzie lepiej się prezentował. No i kończ malowanie każdej figurki warstwą bezbarwnego lakieru matowego - wtedy wyglądają pro, a nie jak zabawki ze sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reytan Napisano 4 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2014 Spadochroniarz jest matowy - to akurat mój brak talentu w robieniu zdjęć :/ Jak będzie lepsza pogoda to zrobię jakieś zdjęcie w naturalnym świetle. W warunkach domowych nie potrafię robić zdjęć inaczej niż na błysk :P A panienka niestety urodziwa nie była od początku. I nawet jak ją umalowano to nie pomogło. Może z lepszym wizażystą wyszłoby lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 Raczej z lepszą panienką A co do skoczka, wymieszaj lepiej lakier A reszta jak kolega z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 4 Stycznia 2014 Share Napisano 4 Stycznia 2014 malowanie munduru spadochroniarza powinno być matowe, - na fotach się błyszczy . . . siatki brytyjskie na hełmy były drobniejsze od amerykańskich, wiem bo posiadam w domu obie, nie masz wpływu na rzetelność wykonania figurki,lecz ta którą masz ma siatkę na hełmie o zbyt dużych oczkach - moim zdaniem, poza tym nie przemawia do mnie kolor skóry figurantów, figurki pani, nie komentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimes Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 To samo co wyżej. Spadochroniarz dostanie matu lub satyny i będzie ok. Panienka- nie mój typ więc się nie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 5 Stycznia 2014 Share Napisano 5 Stycznia 2014 Faktycznie, trochę lipna ta siatka... Może spróbuj zeszlifować i wykonać we własnym zakresie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reytan Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2014 Dobra, czuje się sprowokowany - położę jeszcze jedną warstwę lakieru (niemniej podkreślam że błyszczenie wychodzi na fotkach większe niż w realu). siatki brytyjskie na hełmy były drobniejsze od amerykańskich, wiem bo posiadam w domu obie, nie masz wpływu na rzetelność wykonania figurki,lecz ta którą masz ma siatkę na hełmie o zbyt dużych oczkach - moim zdaniem Faktycznie, trochę lipna ta siatka... Może spróbuj zeszlifować i wykonać we własnym zakresie? W strukturę siatki nie będę raczej ingerować. Ale myślę nad przysłonięciem jej liśćmi zrobionymi z kawałków korka (albo może herbacianych fusów?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi