damien77 Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Poradzcie czym wypelnic lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 7 Stycznia 2014 Share Napisano 7 Stycznia 2014 Jakie lampy?Jak nie duże to klejem dwuskładnikowym UHUplus dostępnym w każdej Castoramie.Klej daje piekną czystą powierzchnię bez bąbli i ma ładny menisk wypukły.Ja robię w ten sposób reflektory w pojazdach.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damien77 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2014 Dziekuje za podpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tu_es Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 To i ja się podepnę pod pytanie A w takim reflektorze z wieży strażniczej Jak/czym ją wypełnić? Tym klejem też da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Stycznia 2014 Share Napisano 8 Stycznia 2014 Myślę że raczej nie bardzo, w takich reflektorach stosowane były płaskie szkła a nie wypukłe jak w reflektorach samochodowych,więc możesz spokojnie zrobić to szkło z jakiejś pleksy lub przeźroczystego plastyku ten klej nadaje się tylko do małych lamp.Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Się podepnę z pytaniem - na reflektory przednie do M-113 w 1:72 patent z klejem UHUplus będzie dobry? Będę je dorabiał od podstaw (czyli wytnę z kawałka ramki a potem wnętrze wywiercę), bo w modelu Trumpetera są zupełnie inne niż w polskich M-113. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Się podepnę z pytaniem - na reflektory przednie do M-113 w 1:72 patent z klejem UHUplus będzie dobry?Zapewne tak, w 1:72 ten patent z klejem jest niezastąpiony przez żadne gotowce. Ja do wszelakich reflektorów używam naszego dwuskładnikowego Distalu: Tak mniej więcej to wychodzi: Do tylnych też się nadaje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Grześ bardzo dziękuję za rady! Tylne światła w M-113 też mnie czekają, ale tu się nastawiam na płytkę przeźroczystego tworzywa (mam z jakiegoś opakowania) pomalowaną na żółto i czerwono markerami do CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 9 Stycznia 2014 Share Napisano 9 Stycznia 2014 Tylne światła w M-113 też mnie czekają, ale tu się nastawiam na płytkę przeźroczystego tworzywa (mam z jakiegoś opakowania) pomalowaną na żółto i czerwono markerami do CD. Michal_G,ja np.na tylne lampy kładę najpierw farbę typu chrom a na nią pomarańczowy i czerwony clear.Każdy ma swój patent . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi