Daz Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Witam Na wstępie powiem że jestem nowy, więc proszę nie bić ;) , jest to jeden z moich pierwszych modeli po bardzo długiej przerwie i jestem ciekaw Waszych opinii, oceny, krytyki. Jest to model w skali 1:48, Italeri, HH-60H Seahawk. Malowany pędzlem. Od razu się przyznam że wzorowałem się na jednym z modeli, który został pokazany tu na forum, został wykonany bradzo fajnie, troszkę w innej koncepcji, bo ze złożonym ogonem i łopatami, ja chciałem również wykonać go w wersji "zaparkowanej" na lotnisku, czyli z zaplombowanymi wlotami, zabezpieczonymi łopatami, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Witam..model ładnie przybrudzony i zużyty...jak na pędzel to moim zdaniem dobrze zrobiony...chyba niewiele tu wiatraków malowanych tą techniką właśnie. Kalki trochę się błyszczą, ale to się zdarza..używałeś pod nie sido albo jakiegoś błyszczącego laku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Pędzel? Szczerze gratuluję, wygląda znakomicie. Bardzo udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Źle nie jest. W kilku miejscach zabraklo dopracowania łączenia połówek kadluba (w szczególności pod przednią szybą. Gwiazda na górze silnika jest przyklejona do góry nogami. Zastanawiają mnie dodatkowo te zmazy na krawędziach natarcia i spływu łopat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Kalki rzeczywiście trochę za bardzo się błyszczą, a jak można tego uniknąć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 viewtopic.php?f=104&t=22731 Polecam dział Tajniki Modelarstwa, wiele informacji, mniej pytań później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Model fajny, jeśli to Twoje początki po powrocie do hobby i do tego pędzlowe malowanie to jest spoko Polecam tak jak Moses - poszperaj w tym wątku i na forum, a wiele rzeczy zrobi się lepiej w kolejnych modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi