dzidas71 Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Od dawna przymierzam się do wykonania tego modelu. Posiadam zestaw Hellera , ale oszklenie w nim jest po prostu -tragiczne! Zastanawiam się , czy może Italeri albo Airfix byłyby lepsze ? A może tylko jakieś dodatki, choć przejrzałem i kompletnie nic nie znalazłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Zestaw Italeri jest moim zdaniem trochę lepszy od Hellera, ale nie wiem czy na tyle istotnie aby go kupować mając Hellera.... Skoro oszklenie kiepskie, to może warto by było poszukać/zrobić vacu do Hellera? Airfixem nie warto zawracać głowy. Gdybyś jednak nabył Italeri, to zapraszam do zrobienia inboxu porównawczego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Czesc Wedlug mnie najlepszy (w72) jest zestaw Hellera. Szklo mozna dorobic. Ponadto tylko Heller ma drzwi do kabiny po prawej stronie i to dobrze odtworzone. Jesli chodzi o Italeri/Revell to wystarczy spojrzec na odtworzenie blachy na grzbiecie kadluba , porownac z Hellerem i wszystko jasne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Grzebnąłem po goglach i tu można znaleźć "suwmiarkowe" porównanie dostępnych zestawów: http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234911019-junkers-ju-523m-kit-comparison/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 15 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2014 Ok. Heller wydaje się najlepszy. Ale chyba nie czuje się na siłach wykonania oszklenia , szczególnie kabiny. Swoją drogą, jestem w szoku, że nikt nie robi żadnych dodatków dla żadnego z producentów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Bilek wykonał kolorowaną blaszkę do wnętrza dla Ju 52. Kupiłem ją kiedyś, jest trochę bidna, ale niektóre jej elementy mogą posłużyć jako wzór do wykonania wręg wewnątrz kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 16 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2014 Ooo! A można to gdzieś kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LarwaKraft Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 Blaszka była swego czasu w ofercie Martoli. I moją tam kupiłem. Teraz jej nie widzę. A chodzi o ten zestaw: https://www.modelimex.com/1-72-pe-set-for-ju-52-2-pcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Czesc Blaszka Bilka byla na E-Dayu w Pradze. Sprobuj napisac do Bilka moze wysla cos po wplacie na konto.Niektore firmy np ArturModel nie chca wysylac poza Czechy i Slowacje i jest troche zamieszania z tym , ale to pewnie wyjatek. W Pradze blaszka kosztowala 150 koron Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2014 Dzięki chłopaki ! Blaszkę na pewno znajdę. Może polecicie jakąś monografię , najlepiej po polsku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Po polsku to nic ciekawego w temacie chyba nie wydano... Kojarzę stare TBiU, ewentualnie album autorstwa Piekałkiewicza (trochę niezłych jakościowo zdjęć), w każdym razie nic wartościowego modelarsko. Mogę polecić niemieckojęzyczną monografię z serii "Vom Original zum Modell", sporo rysunków i zdjęć detali konstrukcyjnych. Do kupienia na portalu aukcyjnym albo do poszukania... w wersji elektronicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 18 Stycznia 2014 Share Napisano 18 Stycznia 2014 Czesc Wejdz na strone airwar.ru jest duzo zdjec i przekrojow. Strona jest po rosyjsku ale na pewno dasz rade Dla Ju-52 sa cztery pliki do sciagniecia z dosc dobrymi przekrojamii zdjeciami Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi