Jump to content

Ba-64B (Ace 1:72)

Recommended Posts

Posted

Witam,

model firmy Ace. Jakość straszna, składalność bardzo słaba. Ale za to bardzo ciekawy pojazd i do tego z orzełkiem! Generalnie prawie wszystkie detale robione od podstaw (jakby ktoś był zainteresowany - link do warsztatu viewtopic.php?t=3856&start=0).

th_IMG_1031.jpgth_IMG_1029.jpgth_IMG_1030.jpg

th_IMG_1028.jpgth_IMG_1026.jpgth_IMG_1025.jpg

th_IMG_1024.jpgth_IMG_1023.jpgth_IMG_1022.jpg

I zdjęcie poglądowe:

th_IMG_1033.jpg

A jakby ktoś chciał obejrzeć większe zdjęcia to zapraszam tu:

http://picasaweb.google.pl/jarek.trzcinski/BA64B

Z góry dziękuję za komentarze!

Posted

Nie lubię skali 72 ale model względnie dobrze wykonany.

Pozdrawiam Dumo

Posted

Noooo kawał modelu kolega zrobił z tego gniota. Brawo, właśnie wygrałeś walkę z jednym z koszmarów modelarzy pancernych - produktem ACE. I jeszcze podany po polsku

Posted

1. Kupa dobrej roboty.

2. Mam wrażenie,że po nałożeniu washu wyglądał lepiej. Ten suchy pędzel na koniec nieco popsuł efekt moim zdaniem. Może by tak jeszcze jeden wash :-))))

3. Ale jestem pod wrażeniem pracy, zwłaszcza przy waloryzacji

pozdrawiam

Posted

Witam,

dziękuje za miłe komentarze

Białe pasy na błotnikach pędzlem?

Białe pasy to Gunze nakładana aerkiem.

2. Mam wrażenie,że po nałożeniu washu wyglądał lepiej.ten suchy pędzel na koniec nieco popsuł efekt moim zdaniem.Może by tak jeszcze jeden wash :-))))

A mi się właśnie taki mocny drybrush podoba Bo przy takich małych rozmiarach modelu nie giną żadne szczegóły. Ale przy następnym pojeździe w tej skali spróbuję zrobić na odwrót - tak żeby wash był wyraźniejszy od rozjaśnień suchym pędzlem.