ZeroCool Napisano 24 Stycznia 2014 Share Napisano 24 Stycznia 2014 Małe pytanie do autora (nie traktuj tego jako ataku): Czemu nie kupisz sobie aerografu skoro malowanie pędzlem idzie Ci średnio? Generalnie malowanie pędzlem jest dużo trudniejsze od aero i wymaga dużej wprawy w malowaniu i dobraniu odpowiednich proporcji farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 24 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2014 Nie kupię bo kończę powoli przygode z modelarstwem brak miejsca na półkach - koło 80ciu modeli w tym 23 samoloty reszta niemiecka pancerka ....Różniły by się od reszty kolekcji no i zajęło by troche czasu "oswojenie się" - dlatego nie kupię jak coś to synowi ,ale na razie za mały ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sickboy69 Napisano 25 Stycznia 2014 Share Napisano 25 Stycznia 2014 Może, jak wszystko dobrze pójdzie to za 3 tygodnie będę w Krk, to wpadam na tego grzańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Jestem za wanną, ale nie pasują mi te krzyże? Czemu je upaćkałeś jakąś broząwą farbką??? ( No chyba że zawinniły nożyczki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Radziłbym ci zobaczyć na mateusz19992000 i zobaczyć różnice... i tak wogóle też mam ten model i jak widzisz kalkomania jest zgodna z malowaniem historycznym, a nie to "cuś" co walnąłeś na krzyżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sickboy69 Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 ... i tak wogóle też mam ten model i jak widzisz kalkomania jest zgodna z malowaniem historycznym, a nie to "cuś" co walnąłeś na krzyżach tutaj akurat kolego nie zgodzę się z tobą. Tak jakoś wyszło, że biały krzyż na ciemnoszarym tle był wspaniałym prezentem dla polskich celowniczych... więc Niemcy wpadli na genialny pomysł jak utrudnić naszym robotę i po prostu zamalowywali krzyże błotem, ot i cała historia. Wiem, że nie wszystko trzeba wiedzieć, ale to akurat jest ogólnie znany patent i to, że mateusz19992000 zrobił śnieżnobiałe krzyże nie oznacza, że tylko tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 Zgadzam się z tym ale teraz przeczytałem że on po kampani... Zwracam honor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 Nie kupię bo kończę powoli przygode z modelarstwem brak miejsca na półkach - koło 80ciu modeli w tym 23 samoloty reszta niemiecka pancerka ....Różniły by się od reszty kolekcji no i zajęło by troche czasu "oswojenie się" - dlatego nie kupię jak coś to synowi ,ale na razie za mały ... Bardziej durnowatego tłumaczenia to nie słyszałem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 Nie kupię bo kończę powoli przygode z modelarstwem brak miejsca na półkach - koło 80ciu modeli w tym 23 samoloty reszta niemiecka pancerka ....Różniły by się od reszty kolekcji no i zajęło by troche czasu "oswojenie się" - dlatego nie kupię jak coś to synowi ,ale na razie za mały ... Bardziej durnowatego tłumaczenia to nie słyszałem jeszcze. imek nie przesadzaj lepsze jest tłumaczenie że nie opłaca się malować bandaży kuł bo i tak się potem je przybrudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heroes1944 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 nie kłóćcie się koledzy moze jestem gówniasz bo mam 14 lat ale sory nie kłóćcie się bo to czyni z was buraków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Nie kupię bo kończę powoli przygode z modelarstwem brak miejsca na półkach - koło 80ciu modeli w tym 23 samoloty reszta niemiecka pancerka ....Różniły by się od reszty kolekcji no i zajęło by troche czasu "oswojenie się" - dlatego nie kupię jak coś to synowi ,ale na razie za mały ... Bardziej durnowatego tłumaczenia to nie słyszałem jeszcze. Kolega kończy z modelarstwem to po co ma kupować kompresor? Co tutaj widzisz durnowatego to nie wiem. Jak czytam kilk tematów Panowie to faktycznie zachowujecie się jak dzieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 12 Lutego 2014 Autor Share Napisano 12 Lutego 2014 Dawno mnie tu nie było a tu dyskusja w najlepsze nad rozlanym mlekiem ;) No kolega Sickboy69 ma racje jak i ja z tymi krzyżami - należy mu się jeden głebszy za prawdę ...historyczną ...No tak kończe z modelarstwem właśnie gotowy jeden z 5 ostatnich do wykonania modeli ...Super firmy AMC gdzie prawie nic nie pasowało do siebie (części) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Lutego 2014 Share Napisano 19 Lutego 2014 No to spróbuj 5 zrobić - ja niewierzący jestem więc nie wierzę ,że ci sie uda ... Jak ktoś się zaprze, to zrobi i 5. modeli (sklejone i pomalowane, mowa o Pz.I i pochodnych). Trza ustawić taśmę produkcyjną i jazda Tylko nasuwa się pytanie, po co?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi