GeraltofPoland Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Otóż mam taki problem: Próbuję zrobić flagę według następującej metody: http://modelarstwo2008.eu.interiowo.pl/menu%20podrozdialy/warsztat/flaga/flaga.html ale kiedy zalewam ją wodą tusz natychmiast się rozmazuje. Czy da się jakoś temu zapobiec? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Za dużo wody, to raz. A dwa nigdy mnie efekt takich flag nie przekonywał. Są strasznie sztuczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltofPoland Posted January 26, 2014 Author Share Posted January 26, 2014 A dwa nigdy mnie efekt takich flag nie przekonywał. Są strasznie sztuczne. A jest jakiś inny sposób na robienie takich flag? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloner16 Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 A dwa nigdy mnie efekt takich flag nie przekonywał. Są strasznie sztuczne. A jest jakiś inny sposób na robienie takich flag? Są i kilkukrotnie widziałem ale niestety nie mam pojęcia jak były zrobione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marak Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Nie czuję bluesa, nie moja działka. Ale nasuwa mi się pytanie. Nie prościej taką flagę wydrukować bezpośrednio na materiale drukarką atramentową lub sublimacyjną tak jak się drukuje normalne flagi, banery czy proporczyki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.Watson Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Może weź inny papier, i może więcej wikolu? ja bym próbował Tak jak pisze Kolega, każdy papier różnych firm inaczej przyjmuje tusz, tak samo drukarki różnie drukują na tym samym papierze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordawski Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Ja robiąc flagę troszkę zmodyfikowałem tą metodę. Do kartki papieru przyklejasz chusteczkę higieniczną (taką z pudełka po 100 pakowanego) taśmą klejącą i na tym drukujesz. potem odczepiasz chusteczkę i rozdzielasz z łatwością na pół. Następnie przyklejasz wikolem z wodą układając jak chcesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalior Posted January 31, 2014 Share Posted January 31, 2014 Otóż mam taki problem: Próbuję zrobić flagę według następującej metody: http://modelarstwo2008.eu.interiowo.pl/menu%20podrozdialy/warsztat/flaga/flaga.html ale kiedy zalewam ją wodą tusz natychmiast się rozmazuje. Czy da się jakoś temu zapobiec? Jeśli masz dostęp do kolorowej drukarki laserowej to zrób na niej, potem wg instrukcji zalewając np. sidoluxem toner sie nie zmyje, a sidolux przyklei i zabezpieczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts