GeraltofPoland Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Otóż mam taki problem: Próbuję zrobić flagę według następującej metody: http://modelarstwo2008.eu.interiowo.pl/menu%20podrozdialy/warsztat/flaga/flaga.html ale kiedy zalewam ją wodą tusz natychmiast się rozmazuje. Czy da się jakoś temu zapobiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Za dużo wody, to raz. A dwa nigdy mnie efekt takich flag nie przekonywał. Są strasznie sztuczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 A dwa nigdy mnie efekt takich flag nie przekonywał. Są strasznie sztuczne. A jest jakiś inny sposób na robienie takich flag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 A dwa nigdy mnie efekt takich flag nie przekonywał. Są strasznie sztuczne. A jest jakiś inny sposób na robienie takich flag? Są i kilkukrotnie widziałem ale niestety nie mam pojęcia jak były zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Nie czuję bluesa, nie moja działka. Ale nasuwa mi się pytanie. Nie prościej taką flagę wydrukować bezpośrednio na materiale drukarką atramentową lub sublimacyjną tak jak się drukuje normalne flagi, banery czy proporczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Może weź inny papier, i może więcej wikolu? ja bym próbował Tak jak pisze Kolega, każdy papier różnych firm inaczej przyjmuje tusz, tak samo drukarki różnie drukują na tym samym papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bordawski Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Ja robiąc flagę troszkę zmodyfikowałem tą metodę. Do kartki papieru przyklejasz chusteczkę higieniczną (taką z pudełka po 100 pakowanego) taśmą klejącą i na tym drukujesz. potem odczepiasz chusteczkę i rozdzielasz z łatwością na pół. Następnie przyklejasz wikolem z wodą układając jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalior Napisano 31 Stycznia 2014 Share Napisano 31 Stycznia 2014 Otóż mam taki problem: Próbuję zrobić flagę według następującej metody: http://modelarstwo2008.eu.interiowo.pl/menu%20podrozdialy/warsztat/flaga/flaga.html ale kiedy zalewam ją wodą tusz natychmiast się rozmazuje. Czy da się jakoś temu zapobiec? Jeśli masz dostęp do kolorowej drukarki laserowej to zrób na niej, potem wg instrukcji zalewając np. sidoluxem toner sie nie zmyje, a sidolux przyklei i zabezpieczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi