ministersan Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Witam Jaka lokomotywa mogła ciągnąć działo kolejowe Leopold? Czy BR86 lub WR360 C12 (modele Hobby Bossa) były by ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 WR360 na pewno były używane do manewrowania działem, więc z pewnością nie będzie to błąd. Nie wiem niestety jak wyglądało przewożenie działa na większe odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Na większe odległości ta armat a nie podróżowała sama - razem z nią wagony obsługi i towarowe z osprzętem oraz przeciwlotnicze. BR-86 była za lekka, żeby to wszystko pociągnąć, więc raczej BR-52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 27 Stycznia 2014 Super Moderator Share Napisano 27 Stycznia 2014 Czołem Do dział kolejowych przewidziane było BR 188 ale nie zdążono więcej wyprodukować, były tylko 2 szt. WR360 (prawdopodobnie w dublecie) przetaczało działo tylko do miejsca strzelania. Na stanowisku działo nie posiadało lokomotywy a skład amunicyjny był samojezdny. Lokomotyw nie stosowano na stanowiskach ogniowych ze względu na zdemaskowanie (dym z lokomotywy parowej). a tutaj można kuknąć co i jak Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Fajny filmik! Paradoksalnie najbardziej cieszą ujęcia od 3:10 moździerza/haubicy 35,5 cm M1, która wprawdzie kolejowa nie była, ale zdjęć się zachowało bardzo niewiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi