kreator86 Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 Witam. Jeszcze w wakacje zeszłego roku zakupiłem sobie MiG 15 z Hobby Bossa w 1/72. Po złożeniu na sucho powstał problem uwidoczniony na zdjęciach. Nie bardzo wiem jak go zniwelować..szpara, a raczej spasowanie to jakieś przesunięcie i to dosyć poważne. Mniej poważnie wygląda po włożeniu kokpitu z wlotem nosowym, ale przesunięcie jest ok. 1mm. Jakieś porady jak to naprawić ? Czy lepiej odłożyć model do pudła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 Dotnij cienkie kawałki plastiku, wklej w szczelinę, do tego szpachla i papier ścierny i będzie git. Ale aż dziw, że taka szpara Ci wyszła. Jak kleiłem MiG-15UTI z HB to składał się jak klocki lego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedros Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 A czy przypadkiem coś go nie rozpycha? Jeżeli tak, to trza zeszlifować, a jak nie, to w gorącej wodzia trzoszkę naprostować. Ale bardzo delikatnie, coby nie zniekształcić do reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2014 właśnie że nic go nie rozpycha w tym sęk taka szpara jest już bez włożenia kokpitu z częścią nosową sytuacja się poprawia odrobinkę po włożeniu kokpitu do kadłuba. UTI to dwuosobowa wersja MiG 15 może ona nie ma takiego byka jak ten, lub trafił mi się model z błędem fabrycznym. Szpara była od samego początku. Problem rozwiązała współpraca gorącej wody i suszarki i odpowiednia forma nacisku na formę. Teraz wystarczy troszkę szpachelki i nie będzie nawet widać, że był taki problem. Dziękuję za porady. HOWGH ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi