Damiano82 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Witam, Po rocznej przerwie od modelarstwa, zaczynam nowy warsztat. Na początek wybrałem popularny i prosty zestaw HB, MiG-15bis. Zamierzam go wykonać w tzw. konfiguracji "rozstykówki". Budowę zacząłem od wykonania ogonowej odejmowanej części kadłuba. Oto efekt kilku poranków spędzonych nad modelem: Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Ktoś ostatnio mi napisał "...rok, nie wyrok..." witaj ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Po Greku widać, że przerwa nie wpłynęła jakoś destrukcyjnie, to myślę, że i tu będzie dobrze. A pracy będzie sporo jak ma być rozstykówka. Będę spoglądał. Czy znane już są barwy docelowe modelu? Pozdrawiam - Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Mam pytanie. Otóż też mam MiG 15 z HB i w moim modelu był kasztan w postaci nie pasujących połówek kadłuba - dolna była za wąska o 3mm. Czy u kolegi też jest kasztan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 29 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2014 Mam pytanie. Otóż też mam MiG 15 z HB i w moim modelu był kasztan w postaci nie pasujących połówek kadłuba - dolna była za wąska o 3mm. Nic takiego na tę chwilę nie zaobserwowałem. Powiem tak, to jest już trzeci MiG-15 z HB jaki robię i zawsze było OK. Może im się formy powoli zużywają. Wcześniejsze dwie sztuki budowałem 3-4 lata temu. Obecny zestaw też przelezał w szafie ponad rok.... Czy znane już są barwy docelowe modelu? Planuję Chińczyka lub Koreańczyka. W tym celu zaopatrzyłem się w modele KP i Airfixa ze stosownymi kalkomaniami. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 CZyli trafiłem na kasztana no to mam pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Wstaw do kadłuba plastikowe rozpórki i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 30 Stycznia 2014 Share Napisano 30 Stycznia 2014 Sprawę załatwiłem ciepła wodą i suszarką, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi