Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Skończyłem model, który robiłem z doskoku od zeszłego roku. Model mazdy wzbogacony o blaszki HobbyDesign, lakier to mieszanka boston grun z palety BMW z niebieską i złotą perłą gunze ( seria xc ).

Od siebie dodałem nowe boczki drzwiowe z podłokietnikami, pół-klatkę, folck. Składany dach został wycieniowany.

Karoseria - tu więcej zmian. Wyciąłem i dorobiłem z plexi obrysówki. Zrobiłem od podstaw przednie otwierane światła, dodałem kilka detali ( śrubki, żarówki ). Tylne światła dostały odbłyśniki ( polistyren, milliput i BMF ). Doszła też dokładka pod przednim zderzakiem.

Tak to się prezentuje:

galeria9.jpg

galeria10.jpg

galeria11.jpg

galeria12.jpg

galeria13.jpg

galeria14.jpg

galeria15.jpg

galeria16.jpg

galeria17.jpg

galeria1.jpg

galeria2.jpg

galeria18.jpg

galeria.jpg

galeria3.jpg

galeria4.jpg

galeria5.jpg

galeria6.jpg

galeria7.jpg

galeria8.jpg

Pozdrawiam

Messer

Napisano

Zj*$@ste dywaniki

To się fachowo nazywa flocatti

Uwaga: masz zaciągnięty ręczny. Przy tych mrozach to niebezpieczne

A tak poważnie: super model, sporo dodatków, no i te detale

Felgi są zestawowe

Gratulacje

Napisano

Wykonanie , naprawde fajna robota, ten flock, ta klatka

Kiedys widzialem taka miate na wyscigach gorskich i ta klatka jak oryginal.

Jak widze to Twoje wykonanie to mam ochote schowac sie razem z moimi do szafy i nie wylazic.

Napisano

Dziękuje bardzo za komentarze

Coppercat - felgi są z innego modelu ;)

misioptys - nie przesadzaj, bo Twoje modele fajnie się ogląda, o relacjach nie wspominając

Napisano

Wdzięczne autko i fajny model.

Jak zobaczyłem dywaniki to mi się skojarzyło z popularnymi w latach 90' pokrowcami "misiami"

Do wycieniowanego dachu ładnie by pasowały wycieniowane fotele ;)

Jakbym miał na siłę szukać to trochę nierówna ramka tylnej tablicy i nierówne krawędzie klamek zewnętrznych. Znając życie, są to niedoskonałości "wyciągnięte" przez aparat i na żywo, przy ogólnym wrażeniu jakie robi model i doposażenie, pewnie nie rzucają się w oczy.

No i mi nie widzi się taki negatyw ale to już kwestia gustu.

Napisano

Bardzo fajnie się prezentuje na tych kołach. Wnętrze też fajne. Super model

Napisano

Model pierwsza klasa, przy Tobie to ja nie mam prawa tworzyć czegokolwiek...

I pytanko: jak wykonałeś ten naciąg?

Pozdrawiam.

Napisano

DawidBo opony to odlewy ( z gumy ) opon kai parts aoshimy - one już tak wyglądają fabrycznie ;)

Pozdrawiam

Messer

• 2 months later...
Napisano

Szacun

To się nazywa prawdziwa ręczna robota... i to z takim efektem. Coś pięknego. W swojej kolekcji też mam ten egzemplarz Mazdy, ale ja pozostawiłem ją w konfiguracji standardowej.W Twoim autku lakier i wnętrze są po prostu powalające ( w przenośni i dosłownie )

Gratuluję