makinen Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Tak w telegraficznym skrócie, bo całość jest na forum humvee Baza Tamiya, dodatki rozmaite, załoganci Legend. pozazdrościłem Kubiszowi i podorabiałem spód. Ponieważ jest to modelarstwo redukcyjne, to pewnie coś zredukuję :sun: np. śruby, chyba, że mnie ktoś zmotywuje. Połączenia tylnej lampy na ten moment zrobione tylko z jednej strony. Jak się przyłoży podwozie i nałoży maskę, to...niewiele widać dlatego część śrubek i kabelków sobie odpuściłem little step.. dojdą jeszcze pedały i kable pod deską RTV w 80% gotowe- dojdą kable jeszcze+ BFT Kontynuacja nie uznaję powyższych prac nad przedziałem pasażerskim za ukończone. Jeszcze kable, kurz i klamoty wszelakie. i wnętrze dachu- kable "podepnę" po sklejeniu całości. Zastanawiam się nad dorobieniem dolnej części koszta na BFT, może będą tylko obejmy jako uchwyty, żeby było coś widać. Po połączeniu z nadwoziem wygląda to nieźle. Ślady po wypychaczach będą zasłonięte osłonami przeciwsłonecznymi. Środek uznaję za ukończony- przykryję jeszcze czymś kartony MRE, bo jakiegoś białego nalotu dostały ( z odzysku są ). skleciłem też antenę satelitarną Dzięki pracowitości i uprzejmości jednego z forumowych Kolegów mam takie coś część po wstępnym złożeniu wygląda tak cała sylwetka ma się tak- trochę mi barierka zjechała w dół, ale przy manelach nie widać. Patent na barierki już opanowany- profil C na środek i dwa profile L na boki. W miarę blisko końca. Zostały szczegóły- hak do wyciagarki, podstawa anteny . Zastanawiam się nad pasami trzymającymi kanistry- mają sens, jeśli będą spięte klamrą- a tu już gorzej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Dośc przyspieszona relacja, ale naostatniej fotce wygląda już bardzo ładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted February 6, 2014 Author Share Posted February 6, 2014 Dośc przyspieszona relacja, ale naostatniej fotce wygląda już bardzo ładnie. Przyśpieszona, bo i tak byłaby monologiem , wiec wrzuciłem w jeden post Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 To może wraz z Kubą ściągnijcie kilku znajmoych z forum Humvee. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted February 6, 2014 Author Share Posted February 6, 2014 To może wraz z Kubą ściągnijcie kilku znajmoych z forum Humvee. Ale....po co? Oni są obecni na tamtym forum i nie ma sensu dyskutować w dwóch miejscach o tym samym. my tu liczymy z Kubą, że kogoś stąd ściągniemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos82 Posted February 6, 2014 Share Posted February 6, 2014 Kuzwa macie leb do tych pojazdów ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted February 6, 2014 Author Share Posted February 6, 2014 Kuzwa macie leb do tych pojazdów ;) Hypnos, żebyś wiedział ile jest niesamowitych modeli humvee do zrobienia...problem polega na braku konwersji, albo odpowiedniej dokumentacji do zrobienia samemu. Zobacz, co Duńczycy z nim zrobili- Julkät http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=50&t=645 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts