makinen Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Tak w telegraficznym skrócie, bo całość jest na forum humvee Baza Tamiya, dodatki rozmaite, załoganci Legend. pozazdrościłem Kubiszowi i podorabiałem spód. Ponieważ jest to modelarstwo redukcyjne, to pewnie coś zredukuję :sun: np. śruby, chyba, że mnie ktoś zmotywuje. Połączenia tylnej lampy na ten moment zrobione tylko z jednej strony. Jak się przyłoży podwozie i nałoży maskę, to...niewiele widać dlatego część śrubek i kabelków sobie odpuściłem little step.. dojdą jeszcze pedały i kable pod deską RTV w 80% gotowe- dojdą kable jeszcze+ BFT Kontynuacja nie uznaję powyższych prac nad przedziałem pasażerskim za ukończone. Jeszcze kable, kurz i klamoty wszelakie. i wnętrze dachu- kable "podepnę" po sklejeniu całości. Zastanawiam się nad dorobieniem dolnej części koszta na BFT, może będą tylko obejmy jako uchwyty, żeby było coś widać. Po połączeniu z nadwoziem wygląda to nieźle. Ślady po wypychaczach będą zasłonięte osłonami przeciwsłonecznymi. Środek uznaję za ukończony- przykryję jeszcze czymś kartony MRE, bo jakiegoś białego nalotu dostały ( z odzysku są ). skleciłem też antenę satelitarną Dzięki pracowitości i uprzejmości jednego z forumowych Kolegów mam takie coś część po wstępnym złożeniu wygląda tak cała sylwetka ma się tak- trochę mi barierka zjechała w dół, ale przy manelach nie widać. Patent na barierki już opanowany- profil C na środek i dwa profile L na boki. W miarę blisko końca. Zostały szczegóły- hak do wyciagarki, podstawa anteny . Zastanawiam się nad pasami trzymającymi kanistry- mają sens, jeśli będą spięte klamrą- a tu już gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Dośc przyspieszona relacja, ale naostatniej fotce wygląda już bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Dośc przyspieszona relacja, ale naostatniej fotce wygląda już bardzo ładnie. Przyśpieszona, bo i tak byłaby monologiem , wiec wrzuciłem w jeden post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 To może wraz z Kubą ściągnijcie kilku znajmoych z forum Humvee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 To może wraz z Kubą ściągnijcie kilku znajmoych z forum Humvee. Ale....po co? Oni są obecni na tamtym forum i nie ma sensu dyskutować w dwóch miejscach o tym samym. my tu liczymy z Kubą, że kogoś stąd ściągniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Kuzwa macie leb do tych pojazdów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Kuzwa macie leb do tych pojazdów ;) Hypnos, żebyś wiedział ile jest niesamowitych modeli humvee do zrobienia...problem polega na braku konwersji, albo odpowiedniej dokumentacji do zrobienia samemu. Zobacz, co Duńczycy z nim zrobili- Julkät http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=50&t=645 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi