Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

szczerze to tragedia xD

ćwicz, następne będą lepsze

tak konkretnie to widać, że malujesz pędzlem i nie jest to jednolite.

Staraj się dobrze wymieszać farbę i nakładać cienkie warstwy. Cieńsze i więcej warstw zamiast jednej grubej.

Staraj się nie niszczyć modeli bo przy wykonaniach początkujących zawsze to wygląda... no nie wygląda.

Widać różnice w kolorze. Ktoś wcześniej wspomniał o kolejności malowania - najpierw sklejaj a później maluj. Wykorzystując taką kolejność unikniesz różnic w kolorach jak drzwi a błotniki.

Zostaw go już i nie męcz Kiedyś miło go będziesz wspominał. Bierz na warsztat następny model.

Napisano

Trzeba sobie po męsku powiedzieć że jest fatalny. Dużo pracy przed toba zarówno nad modelem jak i zdjęciami.

Napisano

Ale błotniki są innego koloru... Też się zdiwiłem na ale to malowania historyczne... wiem, i dziękuję za opinię kupiłem beznadziejne farby ( :mrgreen ) firmy " The Army Painter warpaints". Pierwsze co (są one w tubce) wicisnhałem je a z farbami wyleciała woda (i to nie troszeczkę tylko 1/4 buteleczki która ma 18ml).

Drugie że farba w kolorze skóry zostawiała gródki (nie wiem to normalne w farbach). Chodż nie ma to jak zwalać winę na farby poważnie się na nich zawiodłem... Model wyszedł jaki wyszedł, ale bardzo nmi się podoba szybka .

A co do aparatu jest to rocznik 2001 więc za dużo nieoczekuję od niego chodż i tak jest lepszy od telefonu.

Ja rozumiem że wam się niepodoba i przyjmuję to do wiadomości, ale chiałęm spróbować zrobić taką skalę i jestem z pierwszego 1:35 zadowolony.

Napisano
Pierwsze co (są one w tubce) wicisnhałem je a z farbami wyleciała woda (i to nie troszeczkę tylko 1/4 buteleczki która ma 18ml).....

Ja rozumiem że wam się niepodoba i przyjmuję to do wiadomości, ale chiałęm spróbować zrobić taką skalę i jestem z pierwszego 1:35 zadowolony.

Nie wymieszałeś farb prawda?

Co do farb w twoim przypadku i pod pędzel to radzę kupić "Pactry".Są tanie i dobrze się z nimi pracuje pod pędzlem.

Kup też parę rodzajów pędzli.Do obić retuszerski (na twoim modelu są za duże obicia),do malowania większych powierzchni okrągły i płaski (np nr 3 lub 4).

Jeśli malujesz model lepiej kilkoma cienkimi warstwami niż go zalać farbą.Po każdym zamoczeniu pędzla w słoiczku pozbądź się nadmiaru farby przecierając włosie pędzla o rant słoiczka.

Najważniejsze że ty jesteś zadowolony.Klej następny model!