misioptys Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Witam! Zaczynam kolejny warsztat - kolejne autko polskiej legendy. Renault Megane w malowaniu 55 rajdu polski. Baza to Renault Megane fujimi 1/24: Inbox: Wnetrze samochodu niestety pochodzi z wersji cywilnej, czyli bedzie troche przerabiania. Dodatkowo kalki z mf-zone: Oraz kilka dodatkow: Zywiczne fotele, lusterka pochodzace z forda sierry, oraz klosze migaczy o Mercedesa evo II: Niestety nie moge nigdzie znalezc dokladnych zdjec wnetrza, jest tylko kilka filmikow na YT, wiec klatka i wnetrze beda moja wersja, choc postaram sie to oddac jak nabardziej realnie. Srodek bedzie bialy: Poglebilem linie podzialu, zaszpachlowalem zarysowania i zamaskowalem srodek: Oraz polozylem podklad: Tarcze hamulcowe, za ktore zabralem sie przy okazji, czeka mnie duuzo wiercenia: No to zaczynam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Siadam i obserwuję. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
triadabor Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Biorąc pod uwagę przypadająca 10 rocznice śmierci Janusz to model zacny i na topie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 A co z przednimi błotnikami i tylnymi będziesz poszerzał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Kolejna fajna rajdóweczka się szykuje. Życzę powodzenia przy budowie wnętrza . Czym pogłębiałeś linie podziału? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 11 Lutego 2014 Autor Share Napisano 11 Lutego 2014 A co z przednimi błotnikami i tylnymi będziesz poszerzał ? Nie, to niestety jeszcze nie moja liga Czym pogłębiałeś linie podziału? Uzywam takiego wynalazku, swietna rzecz. http://www.ebay.co.uk/itm/Tamiya-74091-Plastic-Scriber-II-Craft-Tools-No-91-Cutting-Model-Cutter-NIB-/350806925836?pt=UK_ToysGames_ModelKits_ModelKits_JN&hash=item51adb8e20c Wycialem jeszce czesc zderzaka (to jeszcze przed podkladem) i zastapie meshem. W oryginalnej rajdowce ten otwor jest szerszy, ale jak wytne wiecej, to nie bede mial czym zaczepic kasty do podwozia: Podwozie psiknalem podkladem i bije sie z myslami czy zrobic czarne, biale czy w kolorze nadwozia : Jesli macie jakies sugestie, chetnie wyslucham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thombike Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 No i pomysł zacny ale pali na panewce...bo Kulig miał wtedy Megane Maxi...to totalnie inne auto. Ale ok...kazdy robi co moze prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 A nie myślałeś nad zakupem żywicznych odlewów do Megane. Często można było kupić żywiczny kit do napompowania na styl Maxi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 11 Lutego 2014 Share Napisano 11 Lutego 2014 Co do tarcz. Polecam poszukać jakichś zamienników z blaszki. Na pewno uda się coś dobrać. Może coś takiego podpasuje, są różne rozmiary tarcz - http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?products_id=4212 Akurat jest niedostępny w tym sklepie. Ale warto poszperać w necie a cena jest przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 12 Lutego 2014 Autor Share Napisano 12 Lutego 2014 No i pomysł zacny ale pali na panewce...bo Kulig miał wtedy Megane Maxi...to totalnie inne auto. Ale ok...kazdy robi co moze prawda. Gdyby mozna dostac kit Megane maxi, to problemu by nie nie bylo, ale tylko fujimi robi meganke i to tylko w tej kascie. Jest jeszcze cala kasta odlana z zywicy, ale to koszt ok 130 euro, a za to to ja dziekuje. Dokladnie, kazdy robi co moze. Nie zamierzam udawac niewadomo jak doswiadczonego modelarza, mowie prosto: to jeszcze nie moja liga. Na szczescie jest to forum i dostalem oferte pomocy, wiec moze jeszcze cos z tego bedzie. (thanks- you know who ) A nie myślałeś nad zakupem żywicznych odlewów do Megane. Często można było kupić żywiczny kit do napompowania na styl Maxi. Myslalem i przejrzalem oferty sklepow. Znalazlem na jakims zagranicznym forum slad firmy Cb COM, ale podobno ich transkit jest fatalny, o ile jeszcze dostepny. Alternatywa jest jak juz wspominalem caly odlew zywiczny kasty, ale koszta sa zabojcze. Trojan- Nawiercilem juz trzy tarcze, machne je farba i zobacze jak wyjda. Ale dzieki za rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Witam! Przysiadam się do widowni. Jednocześnie mam pytanie dotyczące podkładu. Co to za podkład? Jaka proporcja i jakie ciśnienie? U mnie po psiknięcu podkład odpada pod paznokciem... eh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 13 Lutego 2014 Autor Share Napisano 13 Lutego 2014 Co to za podkład? Jaka proporcja i jakie ciśnienie? Najzwyklejszy akrylowy podklad samochodowy z puszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Co słychać z meganką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 27 Marca 2014 Autor Share Napisano 27 Marca 2014 Na razie projekt jest na pauzie, jeden z kolegow przerabia mi kaste na Maxi. Szczegoly jak tylko dostane ja z powrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Będę obserwował. Jakiego uzywasz pokładu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Podklad to zwykla akrylowa samochodowka, w tym przypadku: http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_158614_langId_-1_categoryId_165505 - taki sklep tutejszy 'wszystko dla aut' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 10 Grudnia 2017 Share Napisano 10 Grudnia 2017 Tak sobie teraz przeglądam forum. Z jednej strony szkoda, że uciekły zdjęcia a z drugiej szkoda, że model chyba nie skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misioptys Napisano 23 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2018 Pozmienialo sie troche, nowa praca i malo czasu. Ale mam nadzieje, ze moze, kiedys, wkrotce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi