Jump to content

M3 Grant 1:35 Academy

jakub97
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich. Mogę szczerze napisać, że model skończony, po trzech miesiącach walki wyszło (moim zdaniem) nie najgorzej. Nie wprowadzałem żadnych przeróbek, link do warsztatu: viewtopic.php?f=87&t=41064

8e9b16953d4bd6efmed.jpg

cf128f04fbeebce4med.jpg

d7c55fbbbb0e0ec6med.jpg

6192c362b963badcmed.jpg

db5e3b8cbaad99ffmed.jpg

9d84e3a10ce2d2edmed.jpg

2c0580cd56698f99med.jpg

W najbliższych dniach postaram się o lepsze zdjęcia, bo ostatnio w ogóle mi nie wychodzą.

Generalnie ciekawy model, ale wydaje mi się ze za szybko go chciałeś skończyć. Jest kilka uwag. Pierwsza i najważniejsza to pomalowałeś km-y w kolorze kamo - powinny być czarne z delikatnym przetarciem metalizerem. Te listwy boczne z przodu czołgu powinny mieć mocowania do błotników - chyba o nich zapomniałeś (ja też w warsztacie nie zauważyłem). Reflektory mogłeś nawiercić, pomalować na srebrno i zalać np. Vallejo Still Water, Humbrol Clearfix lub czymś podobnym. Lufy można okopcić delikatnie przy wylotach. Model masz jakby lekko zużyty a kalki wyglądają na nówki. To wszystko w oparciu o fotki, które faktycznie są troszkę słabe. Jakbyś miał za mało światła.

Właśnie wczoraj wieczorem lufy "okopciłem" a co do listwy, to nie mam w instrukcji nic pokazane, nawet w ramkach nie było więcej części, ale sam to zauważyłem i widziałem gdzieś w google zdjęcie, właśnie bez połączenia z błotnikami, ale to już co innego.

PS. Co do KM to spróbuję je jeszcze jakoś przemalować i myślę, że będzie OK.

hehe namiot padam ze śmiechu

Pierwszy raz spotkałem taką osobę, która nie wie co to namiot do zdjęć.

A ja pierwszy raz spotykam taką rzecz. To jest jak normalny namiot czy taki pól namiot?

Zajrzyj w google i zobaczysz