Seba77 Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Witam Po 3 miesiącach prac udało się zakończyć budowę Arizony z zestawu Dragona. Do zestawu przeszczepiłem blachy od HobbyBossa. Myślę że ten zabieg wyszedł Arizonie na dobre. Zachęcam do obiektywnego oceniania i dzielenia się uwagami gdyż jest to mój pierwszy okręt w skali 1:700. Skala ta bardzo przypadła mi do gustu. Następne model też będą w tej skali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Mnie się podoba oprócz... łańcucha kotwicznego. Jest okrutnie przeskalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Wygląda na 1/350. solidny kawał modelarskiej roboty. Łańcuch jest jaki jest i demaskuje skale. Ale poza nim gites. Całkiem nieźle wyszedł wasz. Nie jest to poziom ekspresji jaki lubię, ale udało się zgubić efekt "modelu malowanego aerografem". A to już duża sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Bardzo ładna Arizona.... czyściutko wykonana. gratulacje !!! A łańcuch - cóż... - jak Spiton rzekł - po czymś musimy rozpoznać skalę ... proszę o więcej zdjęć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Gratki,ładna Arizonka....co do łańcucha....1/700 to skala iluzji i niech tak pozostanie.Co do przeskalowania to malkontentom polecam samemu wydłubać coś w 1/700. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Lutego 2014 Super Moderator Share Napisano 26 Lutego 2014 A i mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan1965 Napisano 26 Lutego 2014 Share Napisano 26 Lutego 2014 Gratulacje Seba. Zresztą każdy zakończony okręt/statek to jest sukces a jak jeszcze jest na co popatrzeć to hoho. Jak możesz to dodaj kilka zdjęć więcej yo bardziej mnie poirytujesz bo ja na 700-kę jestem za ślepy a to piękna skala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Kolejne piękne pływadło z Twojego warsztatu grtulacje! co następne w kolejce do budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 27 Lutego 2014 Autor Share Napisano 27 Lutego 2014 Witam wszystkich No cóż okręt jak okręt budowany bardziej jako poligon doświadczalny w zupełnie nowej dla mnie skali .Jak porobię trochę więcej fotek to dodam do galerii. Ale jestem zadowolony że praca została doceniona Co do następnego w kolejce padło na Bismarcka od Dragona. Wszystko przez przypadek zakupu książki Bismarck seria z kotwiczką Relacja z prac stoczniowych już niedługo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfenstein Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 28 Lutego 2014 Autor Share Napisano 28 Lutego 2014 Trochę innych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cazador Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Gratulację 700tka z pełnym kadłubem zdecydowanie bardziej mi się podoba Na niektórych fotkach model wygląda jakby był zdecydowanie w większej skali. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Bardzo ładny model. Tak jak Koledzy już pisali, ilość szczegółów i czystość wykonania sprawia, że wygląda jakby był w 1/350. Tym większe uznanie dla Ciebie i gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi