hypnos82 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Składanie zostało skończone. Jutro może uda mi się wrzucić fotki. No i mam mały problem, bo przez przypadek mój klocek znalazł się w środku pojazdu i nie ma jak go wyciągnąć Może ktoś mam na zbyciu jedna sztuke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Czołem. Możesz go nie montować. Daj tylko obejmę. Zdarzało się, że chopacy je gubili, jak i inne części wyposażenia. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2014 Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Albo wystrugaj go z kawałka balsy - będzie nawet lepiej wyglał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Cos pomysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Dobre wieści Okazało się że jeden właz był na sucho osadzony, więc klocek uratowany Fotki porobione, ale dopiero jutro wstawie bo do pracy trza iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Tak się oto ten potworek prezentuje Proszę o opinie jeśli o czymś zapomniałem zanim psikne podkład lewar i cześc stojaka będzie założona po pomalowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Teraz najlepsza część - maluj więc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 szczególnie na tylnej płycie możesz uzupełnić zimm przy nitach jakie malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie będę juz babral takiej drobnostki w końcu zimm nie wszędzie idealnie przylegal Malowanie będzie trój kolorowe Poland 1944 nr 232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Pytanko jeszcze odnośnie podstawy anteny na tyle kadluba Czy tam nawiercic otwór ? bo chyba widzialem takie zdjecia, ale wole sie upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Czołem. Dwie uwagi : 1. Młot na tylnej płycie zgoda, ale to były przeróbki załogi. W seryjnych maszynach był on na lewej bocznej, dolnej płycie kadłuba. Popatrz na zdjęcia maszyn z tego Abteilungu, którego malowanie chcesz robić. 2. Odnośnie do numeru Abteilungu - 653ci : wozy sztabu oraz 2 i 3 kompania miała skrócone listwy trzymające błotniki Polecam sowieckie Tornado cz 2. Co do anteny i otworu w podstawie, to Ci nie pomogę, bo nie znalazłem zdjęcia tyłu kadłuba z tym elementem, widocznym od góry. W rysunkach niby powinien być, ale to rysunki. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Paweł, odnośnie pierwszego punktu to się z toba nie zgodze. Wszelkie zdjęcia Elefantów pokazuja młot na tylnej części kadłuba. Twoja opcja przedstawia raczej Ferdinanda, który owszem miał na boku młotek, który był fabrycznie montowany Przedtawiam ci fotki z fabrycznych zmian jakie zaszły te maszyny A tutaj fota pojazdu który chce zrobić i widać ewidentnie mocowanie młotka. Martwi mnie tylko to, że nie mam kalki godła Mam tylko litere U do pojazdu 102. No i wycziłem, że otwór w podstawie musi być Tak wiec jeszcze drobne poprawki i będę jechal z podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Czołem. Michale ja napisałem : "Popatrz na zdjęcia maszyn z tego Abteilungu, którego malowanie chcesz robić.". Nie stwierdziłem, że tak było we wszystkich maszynach. Jeżeli jesteś tego pewien, to tak ma być. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Michale ? hehehe Jednak zmiana koncepcji. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 13 Kwietnia 2014 Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Oj, Tomek ja muszę jakiś Bilobil pić, na koncentrację i pamięć. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 No w końcu udało mi się znaleśc natchnienie na położenie podkładu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Baza położona Miejscami starałem się troszkę rozjaśniać, wiec mysle że jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Witajcie. Tomek - Bardzo dobry kolor bazowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Czy on aby nie jest za bardzo żółty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Tylko takie zudzenie W rzeczywistości bardziej w zielonkawy odcień pada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Wygląda dobrze na tym etapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Kamo i filtr położone. Jeśli mam być szczery, to mam troszkę mieszane uczucia co do efektu,a co wy o tym myślicie ? Kolejny etap, to obicia, sido i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Wydaje mi się że plamy kamuflażu są troszkę za duże, no i te na obrazku mają rozmyte krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 To samo mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Witajcie. Tomek - rozmyte plamy, jak najbardziej i zieleń bardziej ciemna, to był Ciemo- Zielony kolor, u Ciebie widzę taki bardziej trawiasty. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi