Jump to content

Elefant/Dragon/1:35/

hypnos82
 Share

Recommended Posts

Na dniach rozpoczynam kolejny projekt Tym razem będzie to Elefant firmy dragon nr 6311 ( zawartośc zestawu podana w linku ) Z dodatków dodam zimmerit firmy Atak, metalowa lufa km, która pozostała mi z King Tigera, no i poraz pierwszy zagoszczą friule

Na dzień dzisiejszy planuje malowanie trój kolorowe s.Pz.Abt.653 Poland 1944 nr pojazdu 232.

http://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-184-Elefant-Premium-Edition.html - in box

eadb9d3d-db73-4326-b3fa-1a0064b9cd32_zps11076e7f.jpg

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Troszke podzialałem Oto efekty pracy

Zimmerit został częściowo połączony i jak widać spasowanie jest idealne. Nadbudówka na sucho ułożona, zawieszenie złożone, tylko kola jeszcze wymagają drobnej obróbki, no i przednia płyta zmontowana. Przy jej montażu trzeba było trochę rozepchać wanne, ale nie było problemów.

DSC03645_zpsd9689f2f.jpg

DSC03646_zps233fd7da.jpg

DSC03647_zps10d86605.jpg

DSC03650_zpsa00f1c74.jpg

DSC03652_zps176f54fe.jpg

DSC03653_zps0f90a598.jpg

DSC03654_zps334b5404.jpg

DSC03655_zps4f7e11b4.jpg

DSC03656_zps26c684f6.jpg

Witajcie.

Tomek jak zwykle u Ciebie - super robota , oby tak dalej. Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy. Szczególnie czekam na etap Friuli. Czym będziesz je barwił ?

Pozdrawiam

Pawel

Kurcze caly czas się nad tym głowie hehehe Mysle o zakupie specyfiku AK do metalowych części, ale szkoda kasy trochę, druga opcja to prysnąć je na czarno, potem delikatnie papierem zetrzeć najbardziej narażana na scieranie cześć, a następnie olejami i pigmentami zrobić zużycie i brudzenie

Całkiem przyjemny model.

Zwróć tylko uwagę na spasowanie pokrywy silnika i wanny. Jak go robiłem to pamiętam, że dziwnie odstawała i trzeba było trochę podpiłować.

Ponadto jeśli masz zamiar robić metalowe błotniki to życzę cierpliwości .

Z tego co czytałem gdzies, to wanna jest ciutke ciasna i trzeba trochę rozepchać, a co do błotników to już mam doświadczenie z M51 Ponoć zrobienie podpórki z polistyrenu dużo ułatwia sprawę, bo błotniki trzymałyby się tylko na tych małych blaszkach.

Dalszy etap prac. Jednak zrezygnowałem z metalowych błotników, bo to nie na moje nerwy.

Na razie zająłem się przednia i tylna płytą

DSC03679_zps98cea08b.jpg

Tutaj proszę o opinie, czy ta szpara powinna tak być ?

DSC03674_zps6ac606ea.jpg

DSC03664_zps1b67e5ae.jpg

Prosiłbym tez o jakąs fotke, jak powinny wyglądac te uchwyty na osłone z gąsienic na przodzie. Tylko chodzi mi o zdjecie samych uchwytów bez gasek.