hypnos82 Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Użylem kolor olivegreen W rzeczywistości odcien jest ciemniejszy. A na to co teraz jest, to co jeszcze można zrobić, aby te plamy były takie rozmyte/wypłowiałe ? Może rozcienczyc jakas jasną olejną i rozetrzeć ? Co o tym myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Dobra postanowiłem ze spróbuje od nowa go pomalować, bo nie mogę na to patrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Mam jeszcze pytanko Jaki bedzie najlepszy filtr do tego typu malowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smoker Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Można dać różne kolory filtra, szary, brązowy, pomarańczowy ,albo kilka kolorów zastosować, najlepiej spróbować na modelu testowym i zrobić jaki Tobie się będzie podobał. Ja użyłbym gotowy z miga do tritonal camo dedykowany albo szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Filtr Szary. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Maja 2014 Autor Share Napisano 5 Maja 2014 Model przemalowany. Jutro powstawiam fotki, bo już mi się nie chce ;) Tym razem mniej więcej wzorowałem się na tym malowaniu, ponieważ efekt rozmycia ciężko uzyskac pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 Obiecane fotki. Mysle że teraz efekt jest dużo ciekawszy, a dalsze zabiegi tylko ten efekt polepszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 A mam takie pytanko W ktorym momencie najlepiej robic obicia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Po pomalowaniu, ale przed sido, ponieważ washowanie potrafi zmyć obicia (przynajmniej tak działa terpentyna na olejną farbę chipping AK). Bezpieczniej je robić zaraz po malowaniu czyli: 1. Malowanie 2. Filtry 3. Obicia 4. Sido 5. Kalki 6. Sido na kalki 7. Mat 8. Pigmenty i inne brudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Maja 2014 Share Napisano 6 Maja 2014 Po pomalowaniu, ale przed sido, ponieważ washowanie potrafi zmyć obicia (przynajmniej tak działa terpentyna na olejną farbę chipping AK). Bezpieczniej je robić zaraz po malowaniu czyli: 1. Malowanie 2. Filtry 3. Obicia 4. Sido 5. Kalki 6. Sido na kalki 7. Mat 8. Pigmenty i inne brudy Pytanie do pozycji 4. Dido tylko na kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Maja 2014 Autor Share Napisano 6 Maja 2014 Dzieki Martinez tez tak mialem zamiar zrobić. Sido kładziesz na caly model, potem kalki i sido juz tylko na kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Lepiej jest zrobić obicia po kalkach ,potem jeszcze raz filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 14 Maja 2014 Autor Share Napisano 14 Maja 2014 Model został skończony Sorry, że tak bez postepow na warsztacie, ale tak wpadłem w rytm, że nie zauważyłem jak go skonczylem Jutro postaram się o galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Dzieki Martinez tez tak mialem zamiar zrobić. Sido kładziesz na caly model, potem kalki i sido juz tylko na kalki Dzięki za odpowiedź. Ja kładłem kalki przed sido na model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiu36100 Napisano 26 Lutego 2016 Share Napisano 26 Lutego 2016 Może tutaj zadam pytanie chce pomalować na takie kolory proszę szacownych kolegów o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Może tutaj zadam pytanie chce pomalować na takie kolory proszę szacownych kolegów o pomoc. Dunkelgelb + Dunkelgren. Co chcesz wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiu36100 Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Takie kamo jest malowane od ręki czy z maskowanie.Bo nie wiem jakiej techniki użyć to mój pierwszy model który pomaluje aerografem.Może znasz jakie przykłady jak to robić to proszę o linki.Farby dunkelgelb i dunkelgren jest sporo odcieni mam problem z wyborem proszę podaj przykładowe numery MM lub inną linie farb a ja znajdę sobie odpowiedniki interesujące mnie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 27 Lutego 2016 Share Napisano 27 Lutego 2016 Witajcie. misiu36100 te farby w palecie Tamiya to : XF-60 i XF-61. Niektórzy uważają, że XF-61 Dark Green Tamiyi jest za ciemny. Możesz szukać u innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiu36100 Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Jeszcze jedno takie kamo jest malowane od ręki czy inna techniką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 28 Lutego 2016 Autor Share Napisano 28 Lutego 2016 To malowanie wygląda na robione z ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi