Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Użylem kolor olivegreen W rzeczywistości odcien jest ciemniejszy. A na to co teraz jest, to co jeszcze można zrobić, aby te plamy były takie rozmyte/wypłowiałe ? Może rozcienczyc jakas jasną olejną i rozetrzeć ? Co o tym myślicie ?

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Można dać różne kolory filtra, szary, brązowy, pomarańczowy ,albo kilka kolorów zastosować, najlepiej spróbować na modelu testowym i zrobić jaki Tobie się będzie podobał. Ja użyłbym gotowy z miga do tritonal camo dedykowany albo szary.

Napisano

Model przemalowany. Jutro powstawiam fotki, bo już mi się nie chce ;)

Tym razem mniej więcej wzorowałem się na tym malowaniu, ponieważ efekt rozmycia ciężko uzyskac pędzlem

Zdj1190cie025_zps2bbb049b.png

Napisano

Po pomalowaniu, ale przed sido, ponieważ washowanie potrafi zmyć obicia (przynajmniej tak działa terpentyna na olejną farbę chipping AK). Bezpieczniej je robić zaraz po malowaniu czyli:

1. Malowanie

2. Filtry

3. Obicia

4. Sido

5. Kalki

6. Sido na kalki

7. Mat

8. Pigmenty i inne brudy

Napisano
Po pomalowaniu, ale przed sido, ponieważ washowanie potrafi zmyć obicia (przynajmniej tak działa terpentyna na olejną farbę chipping AK). Bezpieczniej je robić zaraz po malowaniu czyli:

1. Malowanie

2. Filtry

3. Obicia

4. Sido

5. Kalki

6. Sido na kalki

7. Mat

8. Pigmenty i inne brudy

Pytanie do pozycji 4. Dido tylko na kalki?

Napisano

Model został skończony Sorry, że tak bez postepow na warsztacie, ale tak wpadłem w rytm, że nie zauważyłem jak go skonczylem Jutro postaram się o galerie.

Napisano
Dzieki Martinez tez tak mialem zamiar zrobić.

Sido kładziesz na caly model, potem kalki i sido juz tylko na kalki

Dzięki za odpowiedź. Ja kładłem kalki przed sido na model

• 1 year later...
Napisano
Może tutaj zadam pytanie chce pomalować na takie kolory proszę szacownych kolegów o pomoc.

snap2_440_min.jpg

Dunkelgelb + Dunkelgren. Co chcesz wiedzieć ?

Napisano

Takie kamo jest malowane od ręki czy z maskowanie.Bo nie wiem jakiej techniki użyć to mój pierwszy model który pomaluje aerografem.Może znasz jakie przykłady jak to robić to proszę o linki.Farby dunkelgelb i dunkelgren jest sporo odcieni mam problem z wyborem proszę podaj przykładowe numery MM lub inną linie farb a ja znajdę sobie odpowiedniki interesujące mnie:-)

Napisano

Witajcie.

misiu36100 te farby w palecie Tamiya to : XF-60 i XF-61. Niektórzy uważają, że XF-61 Dark Green Tamiyi jest za ciemny. Możesz szukać u innych producentów.