jakub97 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Witam. Model robiony prosto z pudła z wyjątkiem uchwytów nie wieżyczce. Skleiłem go szybko i pomalowałem go szybko bo czas goni a pojutrze w domu go już nie będzie, więc postanowiłem otworzyć galerię. Link do warsztatu: viewtopic.php?f=87&t=42375 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 No to może wypowiem się pierwszy. Model wygląda ciekawie ale odnoszę wrażenie, że mogłeś z niego wyciągnąć znacznie więcej, gdyby nie tempo w jakim go wykonałeś. Zwłaszcza jeśli chodzi o proces malowania. No i brakuje orzełka na prawej stronie wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Bardzo ładny model, ładnie wykonany. Ale jak kolega powyżej napisał mogłeś coś jeszcze z niego wyciągnąć. Coś mu brakuje, sam nie wiem co.... Ale bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Ogladalem warsztat, szkoda ze nie styrales go bardziej, wyglada jakby nie mial washa na sobie. Posiedz nad nim jeszcze troche bo warto, baza jest bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Przydały by się detale typu uchwyty dla desantu na bocznym pancerzu, zbiorniki na paliwo (ale niekoniecznie), liny holownicze, belka do wyciągania z błota - żeby "złamać geometrię" trochę. Z brudzenia bardzo wskazane okopcenia przy wylotach wydechów - W-2 to dobre silniki, ale olejem pluły niemiłosiernie. Sądząc po "kuricy" z jednej strony i braku numeru taktycznego wzorowałeś się na zdjęciach z przysięgi 1 DP? Tylko że wtedy był by wóz z wcześniejszej serii, z pojedynczym czworokątnym włazem w wieży. No chyba że masz jakieś kwity na nasze "Myszki Miki" tak oznakowane, może czegoś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Hej Jakub. Dla mnie rewelka. Zrobiłeś go jak na obrazku a skoro miał być właśnie taki to super. Wrzuć może ten obraz dla porównania. Nic tak nie przemawia jak optyczne porównanie. Tym bardziej że część ludzi nie czyta tylko ogląda obrazki. Zrobiłeś już tyle modeli, że czas wypracowywać własny styl. Pamiętaj że modele robisz dla siebie i ich wygląd ma Ciebie cieszyć. Nigdy nie próbuj robić modeli pod kogoś upodobania bo przepadniesz w masie modelarzy produkujących modele według schematu. Osobiście nie przepadam za modelami wyglądającymi jak po deszczowej kampani buraczanej .Ale to kwestia upodobań i nie czepiam się takowych. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Dziękuję wszystkim za opinię. Zamieszczam, właśnie obraz na którym się wzorowałem i jak widać nie ma nawet na wieżyczce uchwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Drogi Jakubie, popatrz na wierzyczkę w swoim modelui na obrazku... Widzis różnicę? Po prostu to jest inny typ wieży nie powiem ci jaki bo do końca nie jestem pewny czy to ten, ale to inna wierzyczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Tak wiem o tym od dawna, ale nie miałem już pieniędzy szukać tej wersji a ten został kupiony już dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 (edytowane) Więc o co ci chodzi z tymi uchwytai jeżeli to nie ta wersja Edytowane 10 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 To że nie jest tą wersją nie oznacza, że nie ma w rzeczywistym czołgu. To tylko obraz, na którym nie paru szczegółów, wystarczy popatrzeć. A propo, wydaje mi się, że w końcu będzie jakaś kłótnia w tej galerii tak więc postaram się o szczegółowe pisanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 OK, ja nie widziałem o co ci dokłdnie chodzi, z góry przepraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 Spoko, przecież nie masz za co przepraszać. Następny model będzie bardziej dokładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi