Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie do końca wiem gdzie ten temat wrzucić więc ląduje tutaj.

Możliwe że wiecie już o tej stronie http://www.1999.co.jp/eng/car/

Ja natknąłem się na nią przypadkiem.

Może się komuś przyda

Powalają mnie ceny modeli. Tu zdziwienie, one nie są drogie. Porównując z chociażby allego są śmiesznie tanie.

Zdarzają się też o podobnej cenie, ale to z wyrywkowego przeglądnięcia kilku sztuk.

Nie wiem jednak jak z wysyłką bo już tak daleko nie brnąłem w temacie.

Pozdrawiam

Napisano

Nie powiem, żeby ceny były jakoś niesamowicie rewelacyjne a po dodaniu kosztu przesyłki z Japonii...ok, jak zamówisz kontener to rzeczywiscie moze wyjśc taniej.

Napisano

Przeglądałem modele wyrywkowo. Większość prawie połowę taniej niż u nas. Oczywiście z tych wyrywkowych. Jak pisałem prędzej nie zagłębiałem się w koszty wysyłki.

Napisano

Dokładnie jak mówią koledzy, zależy ile bierzesz, ale np jak są to 1-2 modele to na przesyłce nadrobisz i nie będzie tak kolorowo. Najlepiej chyba wychodzą zakupy w HE, jeśli chcesz tanio to paczka statkiem i można kupić w dobrej cenie wiele modeli.

Napisano

Dolary Hongkong.. Jak dobrze poszukacie na tej stronie to znajdziecie kalkulator gdzie można przeliczyć walutę.. Jeśli chcecie coś kupić to musicie dobrze skalkulowac. Jak dolicza w Polsce VAT, to wychodzi tak sobie-jeśli się uda i nie dolicza to się opłaca. Generalnie warto kupować to czego nie można dostać w Polsce. Inne podobne sklepy to HLJ i Hobbyeasy.. Powtarzam, poszukajcie na forum, temat walkowany był już nie raz.

Napisano
W tym pierwszym nie ogarniam waluty...hkd? wtf?

Lewy górny róg strony - rozwijasz listę dostepnych walut i wybierasz np. Poland PLN

Samo przelicza. Zazwyczaj się to potwierdza z faktycznym obciążeniem konta

Napisano

No..ale jak w gre wchodzi cło...którego w DE na 100% nie uniknę to dyskwalifikuje to ich ofertę. i nadal nie znalazłem dobrego sklepu online w DE :(

Napisano

Ordnung must sein - jak będzie za duzo tych prezentów to sie pojawią trudne pytania, których lepiej unikać bo potem trzeba bedzie sporo dopłacić jak sie nie znajdzie sensownego wytłumaczenia. A nie znajdzie sie sensowego wytłumaczenia, jak sie zacznie otrzymywać paczki ze sklepu jako prezenty.

Ale powiem szczerze....w zaden sposób sie mi ten sklep nie opłaca....różnice są raczej liczone w centach. jedyne co wychodzi naprawde tanio to cięzarówki od Italeri

Napisano

Być może niemiecki rynek jest inny niż polski. Nawet na pewno.

Modelarz z Polski musi sobie jakoś radzić i HE jest jednym z niewielu dostępnych rozwiązań

Napisano

To chyba taniej jednak wychodzi z niemiec Tak jest inny...jest zdecydowanie bardziej rozbudowany, bo tutaj "budowniczy modeli" moze byc zawodem! Znam nawet takiego człowieka, który własnie tak pracuje w Audi - buduje modele

Rynek jest szeroki a i pełny różnych, bardzo róznych modeli. Inna sprawa, że jest tez inny pod wzgledem preferowanych rodzajów modeli, jeśli chodzi o samochody cywilne. Cięzarówki owszem cieszą sie ie mniejszym ale i nie wieskzym wzięciem jak w PL natomaist...wśród osobówek nie ma np. takiego szału na rajdówki jak u nas, bardziej niemcy jaraja sie klasykami no i swoimi rodowitymi markami..w wersjach wyścigowych takze. Mają tez jakąs korbe na punkcie Porsce i Golfa! Modele VW Golfa osiągaja tu jakies astronomiczne ceny z których wy chłopaki w PL mozecie ise tylko smiać, bo kto za przecietny model da u nas 150zł?! A to...dosyć normalna cena za dowolny model Golfa.

Napisano

Nie słyszałem jeszcze o okręcie VW Golf...Czasem trzeba przeczytać 2 razy, żeby nie palnąc jakiejś głupoty... ;)

Peace

Tak..już tu gdzieś pisałem..1000zł..to nic w porównaniu z 3 tysiącami Euro! A sa takie oferty...

Napisano

Masz może namiary na jakiś przyzwoity sklep online w Niemczech ?

Chodzi mi o modele i dodatki. Oczywiście w 1:24 cywilne.

Przydałby się jakiś rezerwowy adres....

Ostatnio przećwiczyłem Domino.be i nie powiem - całkiem, całkiem, tylko ceny niestety wysokie

Napisano

Nie szukam, bo mija sie to z celem. przesyłka na terenie niemiec to tylko 5 euro ale juz wszędzie poza to 2-3 razy tyle więc pojedynczy zakup przestaje sie opłacać.

Napisano
Nie słyszałem jeszcze o okręcie VW Golf...Czasem trzeba przeczytać 2 razy, żeby nie palnąc jakiejś głupoty... ;)

Peace

Tak..już tu gdzieś pisałem..1000zł..to nic w porównaniu z 3 tysiącami Euro! A sa takie oferty...

Jeżeli ktokolwiek palnął głupotę to chyba Ty...może w końcu zaczniesz korzystać z "szukaj|" a nie piszesz o sklepie który jest bardzo dobrze znany..i nawet nie chce Ci się dokładnie obejrzeć witryny, gdzie jest wszystko do0kładnie wyjaśnione tylko nabijasz posty..przykład z okrętem miał obrazować ceny a nie auta..no ale cóż..

Napisano

Słuchaj kolego...to że cos jest tobie znane nie znaczy, że wszystkom. Ja tez znam wiele rzeczy i różnych faktów z dziedzin, którymi interesuję sie bardziej i o których ty nie masz pojecia a jak ci podam skrót...przykładowo ERS..prosze bardzo...szukaj, geniuszu i zobaczymy czy trafisz na to co co miałem na myśli.

Przykład z okretem był trochę z d... w kontekscie twierdzenia " Modele VW Golfa osiągaja tu jakies astronomiczne ceny z których wy chłopaki w PL mozecie ise tylko smiać, bo kto za przecietny model da u nas 150zł"...

To teraz przeczytaj może 3 razy i zrozum, że wyjechałeś swoim wpisem jak pługiem w beton...a jak tego nie łapiesz to nie ma co ciagnąć jałowej dyskusji bo i tak się nie dorozumiemy...

Napisano

Nareszcie coś sensownego..masz rację, żeby dyskutować trzeba mieć z kim..jeśli "u Was" jest tak dobrze to powodzenia..

Admin...do zamkniecia