mareek Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2014 Wszystkie większe części jeszcze nie na stałe, czekam na wypłatę, później na milliputa i dopiero zacznie się zabawa, tj pobawię się ze spawami. Wymiękłem z przednimi błotnikami, aber zaprojektował je tak, że oba zawiasy zawija się osobno, po czym łączy. o ile zawinąć osobno wszystkie cztery jakoś mi się udało, o tyle połączyć je w pary już nijak się nie da, więc planuje zrobić tak, że przednie błotniki będą zdjęte. Błotniki boczne chyba też zostawię plastikowe, głównie ze względu na śruby, które w fototrawionych są osobno. No cóż, staram się mierzyć siły na zamiary Figurant po lewej jest z tego zestawu http://www.mojehobby.pl/products/Rommel-and-German-Tank-Crew-DAK-1941-1943.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 1 Maja 2014 Autor Share Napisano 1 Maja 2014 Błotniki przykleiłem plastikowe, ale dzisiaj stwierdziłem, że jednak się przemęczę i spróbuję zrobić te z abera. Z plastikowych taki pożytek, że odrysowałem sobie mniej więcej gdzie zamocować te z blaszek. Kilka nowych zdjęć. Niemiec nieco zbyt mocno mi się przybrudził na twarzy, ale nie mam sił już z nim więcej walczyć, więc pewnie tak zostanie. Zauważyłem, że wysuwają mi się sworznie z friuli, hmm, mogłem je od razu popodklejać przy ich składaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J35 Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Zauważyłem, że wysuwają mi się sworznie z friuli, hmm, mogłem je od razu popodklejać przy ich składaniu Zapewne te ogniwa które przebijałeś igłą ... Cofnij drrucik , wygnij go w kilku miejscach i wsuń spowrotem . Powinno pomóc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Ja ostatnio zacząłem używać przewodu telefonicznego (polecił mi to Przemek). Pasuje idealnie pod wiertło 0.5mm i się nie wysuwa (na razie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 O dziwo nie tylko te się wysuwają. Wysuwają się niewiele, jakiś milimetr poza ogniwo, ale i tak wygląda to nieciekawie. Przed malowaniem spróbuję coś z nimi podziałać jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Chcesz malować Friule ? PZdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Oczywiście, że tak. Nie jestem przekonany do specyfików typu ocet+domestos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Oczywiście, że tak. Nie jestem przekonany do specyfików typu ocet+domestos. To powodzenia, ale możesz kupić gotowy specyfik AK. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Ja swoje prysnąłem czarnym matem, a potem bede dzialał olejami i pigmentali. Elementy narażone na scieranie przetrzec delikatnie papierem sciernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Ostatni malowałem swoje Friule farbą Tamiya XF -84 Dark Iron i powiem szczerze że efekt dość ciekawy wyszedł. Potem tylko papierem ściernym po kantach i wyglądają całkiem dobrze. Z miksturą octowo-domestosową coś nie bardzo mi szło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Myślałem z początku właśnie nad tamiya xf84, ale przekonałem się do Lifecolorów i planuję ten zestawik przetestować http://www.martola.com.pl/pl2681/produkty44988/tracks_painting_weathering_pigment_colour_combo_se Bardzo fajne mają zestawy tematyczne, ostatnio kupiłem dwa do Polaków z września 1939 i muszę powiedzieć, że rewelacja. Dużo lepiej mi się nimi maluje niż vallejo, których używałem wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Tak dla jasności, 131 i 731 to inne wersje Tygrysów. Oczywiście jeden to Initial, a drugi to wersja Early. Ten zawędkowany przez Angoli ( Bovington ) to wersja Early z późniejszych uzupełnień - z bardziej widocznych różnic to błotniki przednie. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Tak to drugie zdjęcie to na 100% 731 spójrz na widoczne uszkodzenia. Tu widać dokładnie różnice w przednich błotnikach Initial - Early. Bok błotnika jest oderwany, ale widać jego mocowanie. Jeśli to 731, to oznacza, że był to późniejszy Kotek I. Przepraszam za post pod postem. Kolory, to tylko piaskowy i jego modulacje. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Więc teoria, że 131 i 731 to był ten sam pojazd jest w końcu nie potwierdzona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 4 Maja 2014 Share Napisano 4 Maja 2014 Więc teoria, że 131 i 731 to był ten sam pojazd jest w końcu nie potwierdzona ? Nigdy takiej teorii nie było, Hamilkar wyjaśnił już z grubsza różnicę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 4 Maja 2014 Autor Share Napisano 4 Maja 2014 Czyli musiałem coś pokręcić czytając jakieś zagraniczne forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi