p_bladek Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Dodaj touch-upsy i przebarwienia lakieru. Zrezygnuj z czarnego washa i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Ale robić jakiś inny wash, np ciemno szary lub nawet brązowy (typu rdzawe zacieki) czy wogole nie robić takiego washa a zostać przy przyciemnieniach i przebarwieniach robionych farba?? A ten touch ups to masz na myśli pojedynczy np białe czy szare małe plamki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Wash możesz zrobić delikatniej ciemniejszym szarym. Ciemniejszym od bazy. Ja ostatnio w ogóle washa nie robilem bo poglebialem linie i to wystarczylo . "touch - UPS" to łaty o innym odcieniu bazowego koloru powstające w wyniku zabezpieczenia otwieranych paneli inspekcyjnych, aby te nie rdzewialy. Zajrzyj do moich warsztatów, Moralezza bądź Giuseppe. Bardzo wyraźnie widać je na Tomcatach, a towarzyszą wszystkim jednostkom morskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 jak jest z pasowaniem do siebie części w tym modelu bo zamierzam też go kupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Ogólnie dobrze, poza oszkleniem, przednia szyba główna to tragedia, jest za wysoka i trzeba ją mocno zeszlifowywać z lewej strony, szyby drzwi są lepsze ale także wymagają korekty. Poza tym lekkiego szpachlowania będzie wymagał nos i część za wirnikiem. Pozostałe części pasują ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 dzięki za odpowiedź i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Zdjęcia gotowej maszyny w galerii http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=43133, jednakże wątek dalej aktywny, bo model posłuży jedynie jako część większej kompozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Jaką to kompozycję masz na mysli , bom strasznie ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Następnym elementem jest HH-60H, a oba zostaną ustawione na pokładzie lotniskowca, wraz z większością elementów używanych do ich serwisu typu, elementy wyposażenia, dodatkowe zbiorniki, łańcuchy do mocowania na pokładzie, hol do transportu itp. Zrobię coś podobnego do tego co zrobiłem w skali 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Etap 2 - HH-60H Ogon i jego przeróbki po złożeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Malowanie ogona 1 - kolor bazowy - US Navy Light gray 2 - oklejanie pierwszego koloru 3 - kamuflaż - ciemny grafit 4 - kamuflaż - brąz + szary 5- kamuflaż - ciemny granat 6 - sidolux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Złożony ogon, ale jeszcze bez wirnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 widzę że sporo pracy włożyłeś w pomalowanie tego ogona, mnie się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Troszkę było, ale za to na całym śmigłowcu będzie fajnie wyglądał, bo w tym kamuflażu będzie jeszcze pół ogona śmigłowca, a reszta szara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 główny kolor na jaki pomalowałeś model jaki ma numer i jakiej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 19 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Kolor bazowy u mnie na śmigłowcu w rzeczywistości to można by powiedzieć że czarny lub ciemny grafit. Poczytałem na różnych forach, i obejrzałem duuuużooo fotek modeli robionych w czarnym lakierze i postanowiłem że musi to być czarny wymieszany z olive drab. Ja użyłem Pactry Olive Drab A30 (FS34087) + Czarny mat A46 w stosunku 3:1. Powstał dzięki temu fajny odcień "grafitu", ale wpadający w nutę brązu i zieleni, o jaką mi chodziło w przypadku śmigłowca Black Hawk, które zasadniczo są zielone, niż żeby wpadał w odcienie szarego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 w jakim celu robiłeś otwory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Służą do zamocowania siedzeń, wiercisz je tylko tam gdzie mają być siedzenia, bo masz kilka opcji ustawienia siedzeń do wyboru. W płytce pokładu, od spodu masz zaznaczone różne opcje ustawień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Ciąg dalszy, kadłub SeaHawka prawie złożony, jeszcze parę detali i będzie gotowy do podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Następne detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 24 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Wstępne malowanie, jeszcze bez kalek, washa, brudzeń, które pojawią się po kalkach, ale stosując się do rad Bladego chciałem zrobić ślady podmalowań pojedynczych elementów przez obsługę. Jestem ciekaw waszych opinii i rad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 I teraz jak dasz podmalówki kilka tonów jaśniejsze od farby bazowej kadłuba, otrzymasz dokładnie taki efekt jak powinien być, czyli na ciemną łatę nakładasz mniejsza jasniejszą. Powstaje wtedy podmalówka z brudna obwódką tak jak u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 fajny patent na imitacje zabrudzonego odkurzu wokol podmalówki.dzieki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Czekam na kolejne zdjęcia, przydadzą się przy budowie mojego MH-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Kadłub pomalowany, kalki są, wash zrobiony, teraz czas na wirniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi