Palpir580 Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Witam was w moim warsztacie, jestem nowy na forum a także nowy w świecie modelarstwa. Na pierwszy ogień poszedł Daf-ik.Co z tego wyjdzie zobaczymy. Liczę na wasze podpowiedzi i dobre rady. Pierwsze co zrobiłem to pomalowałem felgi w chromie Pomalowałem też część zawieszenia ,wał i skrzynie biegów Nie mam kilku zdjęć z malowania kilku części iż ponieważ że aparat mnie zawiódł Za to daje dzisiejsze fotki prawie całej kompletniej ramy i pomalowanych już foteli No to tyle,od dziś relacje będą regularnie zdawane, pozdrawiam i liczę na wasze wsparcie i dobre rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KarolKaroler3K Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Z tego co widzę to niestety nie malowałeś ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palpir580 Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Nie malowałem ramy, ponieważ uważam że oryginalny kolorek pasuje. W kolejnym modelu postaram się pomalować jak będę posiadał do tego urządzenia np. aerograf i kompresor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Szybko ci idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palpir580 Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Model buduje około 2 tyg. Myślałem by zrobić wydech coś w podobie do tego. Ale mam dylemat nie wiem czy wklejać oryginalny wydech czy poczekać , złożyć całość i wtedy coś kombinować z tym nowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Witaj! A jakie to drobne modyfikacje przewidujesz? Podpatruję z uwagą; to moja ulubiona ciężarówka. W kolejnym modelu postaram się pomalować jak będę posiadał do tego urządzenia np. aerograf i kompresor. Do pomalowania ramy nie potrzebny ci kompresor i aerograf. Idąc tym tropem, kabiny tez nie pomalujesz? Myślałem by zrobić wydech coś w podobie do tego. Ale mam dylemat nie wiem czy wklejać oryginalny wydech czy poczekać , złożyć całość i wtedy coś kombinować z tym nowym Zakładając, że to Twój pierwszy model, może sklej go, jak to mówią, z pudła. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palpir580 Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Malować kabinę będę tylko nie wiem na jaki kolor bo mam akurat podkład boll-a , białą i żółtą farbe w sprayu . A co do modyfikacji to orurowanie górne , i ten wydech. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palpir580 Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Witam was Wczoraj wieczorkiem pomalowałem oryginalny układ wydechowy po wyschnięciu prezentuje się tak Jutro będę robił chlapacze tylne. Mam plan by zrobić je z gumy, albo zrobić napis na plastikowych pomalowanych w macie. Pozdrawiam Palpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Model buduje około 2 tyg......][/quot Przede wszystkim witaj na forum, 2 tygodnie to albo masz cholernie duzo czasu, albo jestes niesamowicie szybki . Jak dobrze zrozumialem jest to Twoj pierwszy model, hm, calkiem dobrze Ci idzie, chociaz na dluzsza mete niepomalowane elementy (rama na przyklad) sa nie do przyjecia, nie w modelarstwie bynajmniej. Jakies drobne rzeczy jak antenki, jakies przewody mozna pominac, ale wiekszych juz wrecz nie wypada. Powodzenia w budowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 19 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 19 Marca 2014 Witam. Skleiłeś, pomalowałeś, a łączenia? Łączenia się szlifuje, a jak są dalej widoczne, trzeba je zaszpachlować i dopiero wtedy się maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palpir580 Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Przede wszystkim witaj na forum, 2 tygodnie to albo masz cholernie duzo czasu, albo jestes niesamowicie szybki . Jak dobrze zrozumialem jest to Twoj pierwszy model, hm, calkiem dobrze Ci idzie, chociaz na dluzsza mete niepomalowane elementy (rama na przyklad) sa nie do przyjecia, nie w modelarstwie bynajmniej. Jakies drobne rzeczy jak antenki, jakies przewody mozna pominac, ale wiekszych juz wrecz nie wypada. Powodzenia w budowie . Witam Dzięki za miłe słowa i za rady, staram się by mój model wyszedł jak najlepiej. Modelarstwo zawsze mnie fascynowało podziwiałem takich ludzi ,więc zebrałem siły, myśli i sam zacząłem. Wracając do ramy odwaliłem kasze ,że jej nie pomalowałem . Jak to się mówi ,, już po ptokach ,, ale drugi raz takiej akcji nie odwinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palpir580 Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Witam was dziś zrobiłem chlapacze z takiej gumy i dywaniki z dermy Jutro maluję deskę rozdzielczą i górne schowki. Pozdrawiam Elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 .... Modelarstwo zawsze mnie fascynowało podziwiałem takich ludzi ,więc zebrałem siły, myśli i sam zacząłem. Wracając do ramy odwaliłem kasze ,że jej nie pomalowałem . Jak to się mówi ,, już po ptokach ,, ale drugi raz takiej akcji nie odwinę Modelarstwo to hobby, nie olimpiada i powinno cieszyc przede wszystkim Ciebie, ja i inni conajwyzej mozemy sie nie zgadzac z Twoja koncepcja . Dzialaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 .... Modelarstwo zawsze mnie fascynowało podziwiałem takich ludzi ,więc zebrałem siły, myśli i sam zacząłem. Wracając do ramy odwaliłem kasze ,że jej nie pomalowałem . Jak to się mówi ,, już po ptokach ,, ale drugi raz takiej akcji nie odwinę Modelarstwo to hobby, nie olimpiada i powinno cieszyc przede wszystkim Ciebie, ja i inni conajwyzej mozemy sie nie zgadzac z Twoja koncepcja . Dzialaj dalej. Święta prawda. Ja swojego auta nie tknąłem od 4 miesięcy. Nie bardzo mam teraz czas na modelarstwo, a jak mam się rozkładać i spieszyć to wolę tego nie ruszać niż w pośpiechu coś spi@#$%&*ć Więc mój Dodge stoi na półce złożone prowizorycznie i czeka aż będę miał na niego czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palpir580 Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Modelarstwo to hobby, nie olimpiada i powinno cieszyc przede wszystkim Ciebie, ja i inni conajwyzej mozemy sie nie zgadzac z Twoja koncepcja . Dzialaj dalej. Ale wiem doskonale co oznacza termin modelarstwo . Cieszy mnie to co robie , robie to tylko i wylacznie dla siebie dzieki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi