Paluchtomcio Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Cześć Kupiłem sobie farby olejne talensa serii van gogh do washa. Do tego white spirit talensa za 18 zł. Drogo. Znalazłem w necie white spirit polskiej firmy renesans za 5 zł. Warto coś takiego kupować do washa do farb talensa? Od razu pisze że próbowałem gaz w płynie do zapalniczek. Niewypał. W każdym razie mi nie wyszło. A talensem i white spiritem talensa ładnie się ucze. Co zrobić? Kupić tego renesansa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Drogo! W sklepie Hobby - Modelarski masz White Spirit za 18 zł ale 500ml.Moim zdaniem lepiej kupić 500ml i mieć na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Ja za 75 ml talensa zapłaciłem 18 zł. Talensa jest drogo. Czy ten sklep to mojehobby.pl? Bo patrzyłem tam i jest tam tylko ws 100 ml za 30 zł!! Podaj link do tego twojego sklepu. --- Dobra już mam. Używał ktoś tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Ten sklep to Hobby Szeroka5.Jest tu reklama na głównej stronie forum.Sklep jest w Inowrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 25 Marca 2014 Autor Share Napisano 25 Marca 2014 Jeszcze a propo washa na samolotach. Jeśli mamy samolot to czy zalewamy całą powierzchnie(kadłub spód i góra oraz skrzydła spód i góra) czy tylko W linie podziałów zostawiając niewashowane "plamy" czyli miejsca gdzie wogóle nie było washa? --- Zamówiłem tego whitespirita z inowrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Tylko linie podziału i wszelkie zakamarki w których mógł się zbierać brud takie jak np wnęki podwozia itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Firmy renesans nie znam i nie używałem ale mam white spirit talensa i jest bardzo dobry. Mam też Dulux i jest niestety gorszy, pomijam kwestię zapachu ale niestety jest bardziej agresywny. No i w przypadku Duluxa trzeba kontrolować bardziej proces kiedy można ścierać washa. Kiedyś nie miałem czasu i zostawiłem na całą noc, tak cholerstwo zaschło, że nie można było usunąć nadmiaru, bałem się że czeka mnie powtórne malowanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Renesans mogę polecić z czystym sumieniem ! Próbowałem już różnych , a Renesans nie ustępuje Talensowi. Drogi... to jest Ak - i najsłabszy z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi