Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Kupiłem sobie farby olejne talensa serii van gogh do washa. Do tego white spirit talensa za 18 zł. Drogo. Znalazłem w necie white spirit polskiej firmy renesans za 5 zł. Warto coś takiego kupować do washa do farb talensa? Od razu pisze że próbowałem gaz w płynie do zapalniczek. Niewypał. W każdym razie mi nie wyszło. A talensem i white spiritem talensa ładnie się ucze. Co zrobić? Kupić tego renesansa?

Napisano

Drogo! W sklepie Hobby - Modelarski masz White Spirit za 18 zł ale 500ml.Moim zdaniem lepiej kupić 500ml i mieć na dłużej.

Napisano

Ja za 75 ml talensa zapłaciłem 18 zł. Talensa jest drogo.

Czy ten sklep to mojehobby.pl?

Bo patrzyłem tam i jest tam tylko ws 100 ml za 30 zł!!

Podaj link do tego twojego sklepu.

---

Dobra już mam. Używał ktoś tego?

Napisano

Ten sklep to Hobby Szeroka5.Jest tu reklama na głównej stronie forum.Sklep jest w Inowrocławiu.

Napisano

Jeszcze a propo washa na samolotach. Jeśli mamy samolot to czy zalewamy całą powierzchnie(kadłub spód i góra oraz skrzydła spód i góra) czy tylko W linie podziałów zostawiając niewashowane "plamy" czyli miejsca gdzie wogóle nie było washa?

---

Zamówiłem tego whitespirita z inowrocławia.

Napisano

Tylko linie podziału i wszelkie zakamarki w których mógł się zbierać brud takie jak np wnęki podwozia itd.

Napisano

Firmy renesans nie znam i nie używałem ale mam white spirit talensa i jest bardzo dobry. Mam też Dulux i jest niestety gorszy, pomijam kwestię zapachu ale niestety jest bardziej agresywny. No i w przypadku Duluxa trzeba kontrolować bardziej proces kiedy można ścierać washa. Kiedyś nie miałem czasu i zostawiłem na całą noc, tak cholerstwo zaschło, że nie można było usunąć nadmiaru, bałem się że czeka mnie powtórne malowanie modelu.

Napisano

Renesans mogę polecić z czystym sumieniem ! Próbowałem już różnych , a Renesans nie ustępuje Talensowi. Drogi... to jest Ak - i najsłabszy z nich.