Tenggeri Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Cześć Dawno nic nie pokazywałem. Dzisiaj skończyłem prace nad modelem Raketenjagdpanzera, od Revella, budowany prosto z pudełka. Jest to mój pierwszy współcześniak, do tego w NATOwskim kamuflażu. Współcześniaki, to nie moja bajka, więc czułem się niezbyt pewnie budując ten model, szczególnie jeśli chodzi o weathernig. Wyszło tak jak poniżej, sami ocenicie efekt. Jeśli chodzi o model budowało go się bez żadnych problemów, jedynie gąsienice wymagały nieco pracy. Szczególnie irytował mnie podkład, który odłaził od gąsienic, nigdy nie miałem problemów z podkładem, jedynie w tym modelu podkład nie chciał się trzymać, pewnie gąski są z jakiejś dziwnej gumy. Kolejnym elementem z którego nie jestem zadowolony to kalkomanie, pomimo użycia płynów nie chciały się dobrze ułożyć, zwłaszcza kalkomania na wyrzutni. Zapraszam do oglądania i oceny. Zdjęcia robione lustrzanką. Zdjęcia robione telefonem ( wg mnie lepiej oddają kolor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 sory ale nie podchodzi mi do gustu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Mi się podoba. Widać że kalki trochę słabo siadły - szczególnie na krzyżach na butach. Troszkę schematycznie zakurzone boczne fartuchy - jednolitą linia wzdłuż krawedzi. Gdyby je troszkę urozmaicić tak jak np. przód to byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 22 Maja 2014 Share Napisano 22 Maja 2014 tak na marginesie - to "Jaguar 2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 23 Maja 2014 Share Napisano 23 Maja 2014 Fajny niemiaszek potomków wermahtowych na plus, że współcześniak bo hitlerowskie wynalazki się mi już opatrzyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi