fredrs6 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) Moje P-39 słabe malowanie mi wyszło... Edytowane 27 Marca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmald Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Zdjęcia spróbuj zrobić na jednolitym tle: tzn weź na przykład zwykłą białą kartkę i już będzie lepiej, można wtedy skupić się na modelu a nie np. na twojej kuchni czy pilocie od telewizora ;) Sam model prezentuje się całkiem przyzwoicie ale przy całkiem niezłym chyba malowaniu efekt psują wielkie szpary w połówkach skrzydeł i antena zrobiona z nitki? Podgrzej kawałek ramki z częściami od modeli nad płomieniem i wyciągnij nitkę - będzie o wiele cieńsza i po pomalowaniu będzie wyglądać o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Jaka to skala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Witam kolegę. Proponuję poczytać o Kotlecie, a później pomówimy o modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Wyprzedziłeś mnie Marku tym postem Mile widziana w tytule zawsze jest skala i producent modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Panowie... Zdjęcia zdjęciami ( no ja nimi też nie grzeszę) ale na skalę 1:32 to co przedstawił nam fredrs6 jest ... hmmm... żeby nie obrazić... no troszkę nie do prezentacji... Krawędzie natarcia nie sklejone, lotki działające jak klapy ( a może czegoś nie wiem o Airacobrach). Nie znam wieku kolegi ale sądzę, że jest dość młodym człowiekiem. A skoro tak, to plus za odwagę i wystawienie się na krytykę... Tyle, że na Twoim miejscu zacząłbym od mniejszych skal, choćby 1:72. Poćwiczyć klejenie, szczególnie czystość, obróbkę, malowanie zgodniejsze z oryginałem ( coś nie widzi mi się podwozie)... A 1:32 to już chyba troszkę później. U mnie PLUS za odwagę... A zdjęcia też się z czasem poprawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi