Polski_Czołgista Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 widziałem,że kolega phill86 też sklejał ten model ale ja pokażę moje Zero. malowanie: Pędzel farby Humbrol Jest to mój pierwszy samolot więc proszę o mało bolesne ale szczere komentarze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted April 1, 2014 Share Posted April 1, 2014 No to jak ma być krytycznie a nieboleśnie to: Jak na pierwszy to nieźle Pomaluj owiewkę ("kabinke" ) cienkim pędzelkiem Pomaluj dokładnie koła i golenie (zwłaszcza te golenie raza bo nie wiadomo czy szare czy czarne miały być...) Przy tej jakosci kalkomanii mogłeś sobie darować te kwadraty na górze skrzydeł.... w zasadzie na Twoim miejscu bym to zdrapał ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 Jak na pierwszy samolot to jest całkiem przyzwoicie. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 (edited) Mi się podoba papier w kratkę. Kalki kładzione na matowa powierzchnie srebrzą. Faktycznie model zlepiony czysto, i ładnie pomalowane żółte krawędzie i ogólnie równo pomalowany. Tylko foty są beznadziejne !!! Edited April 3, 2014 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombie01 Posted April 3, 2014 Share Posted April 3, 2014 ...Pomaluj owiewkę ("kabinke" ) cienkim pędzelkiem P... myslę że lepiej zamaskować i dopiero pomalować - zwłaszcza jak szlifujemy umiejętności; ja bym się nie podjął malowania owiewki cieniutkim pędzelkiem nawet po sklejeniu kilku modeli zwłaszcza 1:72; jeśli chodzi o moją ocenę całokształtu to nieźle model wygląda na poprawnie sklejony - dość czysto zwłaszcza kadłub i skrzydła do życzenia pozostawiają dużo koła i golenie ale ta dłubaczka zawsze daje się we znaki początkującym modelarzom; jesli chodzi o malowanie to również widać tu dość dużą schludność - co prawda widziałem modele 'spod pędzla' które robiły duże wrażenie ale z reguły i tak każdy modelarz dąży do malowania aero; generalnie można by pomyśleć o jakimś lakierze oraz poczytać troszke o łoszu i łoteringu robienie śladów eksploatacji wymaga wprawy jak samo malowanie - mi kiedyś ktoś powiedział że jak już zrobię te pierwsze dwadzieścia modeli to będzie mi się wydawało że potrafię malować i nanosić ślady eksploatacji także trzymam kciuki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polski_Czołgista Posted April 3, 2014 Author Share Posted April 3, 2014 Ja wole czołgi w 1:35 ale samoloty też lubie. Niedługo chyba bedzie corsair Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts