Jump to content

A6M2B Zero 'Zeke' 1:72 Airfix

Polski_Czołgista
 Share

Recommended Posts

No to jak ma być krytycznie a nieboleśnie to:

Jak na pierwszy to nieźle

Pomaluj owiewkę ("kabinke" ) cienkim pędzelkiem

Pomaluj dokładnie koła i golenie (zwłaszcza te golenie raza bo nie wiadomo czy szare czy czarne miały być...)

Przy tej jakosci kalkomanii mogłeś sobie darować te kwadraty na górze skrzydeł.... w zasadzie na Twoim miejscu bym to zdrapał ;)

Mi się podoba papier w kratkę.

Kalki kładzione na matowa powierzchnie srebrzą.

Faktycznie model zlepiony czysto, i ładnie pomalowane żółte krawędzie i ogólnie równo pomalowany. Tylko foty są beznadziejne !!!

Edited by Guest

...

Pomaluj owiewkę ("kabinke" ) cienkim pędzelkiem

P...

myslę że lepiej zamaskować i dopiero pomalować - zwłaszcza jak szlifujemy umiejętności; ja bym się nie podjął malowania owiewki cieniutkim pędzelkiem nawet po sklejeniu kilku modeli zwłaszcza 1:72;

jeśli chodzi o moją ocenę całokształtu to nieźle model wygląda na poprawnie sklejony - dość czysto zwłaszcza kadłub i skrzydła

do życzenia pozostawiają dużo koła i golenie ale ta dłubaczka zawsze daje się we znaki początkującym modelarzom;

jesli chodzi o malowanie to również widać tu dość dużą schludność - co prawda widziałem modele 'spod pędzla' które robiły duże wrażenie ale z reguły i tak każdy modelarz dąży do malowania aero; generalnie można by pomyśleć o jakimś lakierze oraz poczytać troszke o łoszu i łoteringu robienie śladów eksploatacji wymaga wprawy jak samo malowanie - mi kiedyś ktoś powiedział że jak już zrobię te pierwsze dwadzieścia modeli to będzie mi się wydawało że potrafię malować i nanosić ślady eksploatacji

także trzymam kciuki