Polski_Czołgista Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 widziałem,że kolega phill86 też sklejał ten model ale ja pokażę moje Zero. malowanie: Pędzel farby Humbrol Jest to mój pierwszy samolot więc proszę o mało bolesne ale szczere komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 No to jak ma być krytycznie a nieboleśnie to: Jak na pierwszy to nieźle Pomaluj owiewkę ("kabinke" ) cienkim pędzelkiem Pomaluj dokładnie koła i golenie (zwłaszcza te golenie raza bo nie wiadomo czy szare czy czarne miały być...) Przy tej jakosci kalkomanii mogłeś sobie darować te kwadraty na górze skrzydeł.... w zasadzie na Twoim miejscu bym to zdrapał ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Jak na pierwszy samolot to jest całkiem przyzwoicie. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Mi się podoba papier w kratkę. Kalki kładzione na matowa powierzchnie srebrzą. Faktycznie model zlepiony czysto, i ładnie pomalowane żółte krawędzie i ogólnie równo pomalowany. Tylko foty są beznadziejne !!! Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 ...Pomaluj owiewkę ("kabinke" ) cienkim pędzelkiem P... myslę że lepiej zamaskować i dopiero pomalować - zwłaszcza jak szlifujemy umiejętności; ja bym się nie podjął malowania owiewki cieniutkim pędzelkiem nawet po sklejeniu kilku modeli zwłaszcza 1:72; jeśli chodzi o moją ocenę całokształtu to nieźle model wygląda na poprawnie sklejony - dość czysto zwłaszcza kadłub i skrzydła do życzenia pozostawiają dużo koła i golenie ale ta dłubaczka zawsze daje się we znaki początkującym modelarzom; jesli chodzi o malowanie to również widać tu dość dużą schludność - co prawda widziałem modele 'spod pędzla' które robiły duże wrażenie ale z reguły i tak każdy modelarz dąży do malowania aero; generalnie można by pomyśleć o jakimś lakierze oraz poczytać troszke o łoszu i łoteringu robienie śladów eksploatacji wymaga wprawy jak samo malowanie - mi kiedyś ktoś powiedział że jak już zrobię te pierwsze dwadzieścia modeli to będzie mi się wydawało że potrafię malować i nanosić ślady eksploatacji także trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 3 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Ja wole czołgi w 1:35 ale samoloty też lubie. Niedługo chyba bedzie corsair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi