makinen Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Jakby to sie dało pootwierać to z elektroniką można poszaleć- kabelki w tych wszystkich radiostacjach...ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 8 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2014 A jeszcze ze dwie czy trzy są na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Tak jak mówiłem dziś dodałem okablowanie: Wszystko wskazuje na to że uda mi się dziś zacząć malować wnętrze a przynajmniej położyć podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 9 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Tak więc zacząłem malować jak narazie tylko biel khaki na siedzenia i oliwka na radiostacje. Jeszcze kupa roboty z domalowaniem wszystkiego. Zastanawiam się jeszcze czy te dwie szafy po bokach zostawić na biało czy pomalować je na oliwkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 10 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam Po poszperaniu po internecie okazało się że moje poprzednie malowanie było złe tak więc przemalowałem wszystko i mam wrażenie że wszystko wygląda lepiej. Śladami eksploatacji zajmę się dopiero po zrobieniu góry, którą zajmę się jutro. Oto efekty: Ps.Wszelkie kabelki jeszcze pomaluje przy malowaniu góry dziś nie mam już na to siły. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Domalowałem kabelki i inne duperele: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 11 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Dziś jeszcze jedno upadte skleiłem całą górę oraz udało mi się wreszcie zmienić przesłonę w aparacie więc mam kilka lepszych zdjęć reszty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Fajnie to wnętrze wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 11 Kwietnia 2014 Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Fajnie to zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 11 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2014 Dobrze Ci poszło no i fotki wreszcie pokazują całość - dużo lepiej :-) Jestem ciekawy ile będzie wnętrza widać po zamknięciu górnej pokrywy. pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Prawie że nic tylko małe urywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Zapuść jeszcze washa w tą elektronikę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 A to spokojnie pisałem już wcześniej że wszelkie ślady użytkowania zacznę robić gdy będę miał pomalowane całe wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Mam mały problem apropo błotników otóż moja wyginarka jest zbyt mała na te błotniki a nawet dużo za mała co widać na załączonym obrazku Jak inaczej można wygiąć ten element myślałem o nałożeniu czegoś typu metalowa linijka między błotnik a górną część wyginarki macie jakieś swoje sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 12 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Ja błotniki odpuściłem, część plastikowa była równie dobrze zrobiona. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam Z błotnikami jeszcze zobaczę tym czasem wróciłem do domu i zrobiłem okablowanie góry I wreszcie odebrałem kalki od toro model do tego modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam. Dawno się nie odzywałem. Z tego co pamiętam to wnętrze było cale białe , i pamiętaj o kapokach ( świetnie się na nich spało ) były na wyposażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam. Dawno się nie odzywałem. Z tego co pamiętam to wnętrze było cale białe , i pamiętaj o kapokach ( świetnie się na nich spało ) były na wyposażeniu. Na większości zdjęć które ja widziałem podłoga była zielona a reszta była naprawdę mocno zróżnicowana najprawdopodobniej malowanie wnętrza zależało od jednostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Pomalowałem górną część wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Położyłem washa wewnątrz pojazdu: A tutaj wklejona tablica z kalką która jak widać ładnie się położyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Dziś dokończyłem wnętrze (delikatnie przykurzyłem) Oraz zrobiłem skrzynkę i po tym elemencie mam na dziś dosyć wykonanie klamer znajdujących się na niej zajęło mi około 1,5h Dla pokazania wielkości elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Mam pewną wątpliwość co do instrukcji voyagera chodzi o ten mały właz na przodzie według voyagera powinien on być zrobiony zgodnie z punktem "t" a tam mamy zupełnie inny rodzaj mocowania gdzyż jest tu podwójny zawias z zapinką Czy voyagerowi chodziło po prostu o jeden zawias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Po godzinie męczarni kilku sklejonych palcach i kilkunastu przekleństwach pierwszy błotnik na miejscu . Być może nie jest idealny ale ja jestem z niego strasznie zadowolony jest to mój pierwszy błotnik z blaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Udało mi się przykleić jeszcze błotnik dwa włazy i cztery maleństwa z którymi męczyłem się najbardziej: Porównanie zapinek zestawowych i od voyagera Tu wszystkie na tą stronę gotowę Właz po drugiej stronie Podsumowując dzień jestem zadowolony z ilości jaką zrobiłem a są to błotniki zapinki grile oraz tylne włazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 15 Kwietnia 2014 Super Moderator Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Dobre postępy! Podoba mi się Twoja determinacja! Rób swoje, drobne niedociągnięcia zawsze będziesz mógł zamaskować błotem lub po prostu mieć bardziej naturalny wygląd (przecież te pojazdy to tylko z fabryki jak wychodziły były względnie równo pospawane ;-). Trzymam kciuki za dalsze etapy! pozdrawiam serdecznie! Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi