Polski_Czołgista Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Jak w temacie chce reanimować model czołgu o takiego viewtopic.php?f=68&t=41835 bo efekt mnie nie zadowala. Co myślicie o zrobieniu czegoś w stylu zimowego kamo z panzergreyowymi przetarciami? Czyli coś takiego tylko zamiast zielonego bedzie ciemno szary viewtopic.php?f=104&t=38475 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted April 6, 2014 Share Posted April 6, 2014 Może Africa Korps ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polski_Czołgista Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 Myślałem nad tym ale wtedy ludzii nie pasuja i trzeba dać modelowi kilka dodatków np plecak na wieży Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago101 Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Załoga do Afryki zaiste zupełnie nie pasuje. Berety w trakcie "awantury Rommla" nie były używane. No i tak ogólnie moja mam nadzieję dobra rada co do Twojej maksymy "Czołg bez załogi to tylko kawał blachy o fajnym wyglądzie", racja ale tylko wtedy gdy jest ona wykonana perfekcyjnie. Widywałem fantastycznie wykonane modele zeszpecone człekokształtnymi koszmarkami. Sam nigdy nie potrafiłem wykonać ich lepiej niż powiedzmy nie źle. Ale uznałem że to zdecydowanie zbyt mało, były sztuczne i pozbawione życia. Zatem w swoich pojazdach nie robiłem ich więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polski_Czołgista Posted April 7, 2014 Author Share Posted April 7, 2014 Ale w moim podpisie chodzi głównie o czołgi przwdziwe bo modele raczej całe z blachy nie są Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago101 Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 No tu masz niewątpliwie rację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 7, 2014 Share Posted April 7, 2014 Sam robiłem zimowe kamo i jest to trudna sprawa. Jak jeszcze nie robiłeś to ja bym do testów nie wybierał modelu. Teraz nie żartuję. Weź jakiś mały jogurt, umyj dobrze pudełeczko, pomaluj na szaro a potem spróbuj na nim to kamo zrobić. Zobaczymy co ci wyjdzie i wtedy poradzimy. Przy kamo zimowym łatwo skopać model do reszty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polski_Czołgista Posted April 8, 2014 Author Share Posted April 8, 2014 Ok. Chciałem zobaczyć na spodzie modelu bo tam jest też farbka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts