ksc Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 Reanimacja niestety nie powiodła się. Po pierwsze warstwa farby wyszła za gruba, a po drugie farba zaczęła odpadać. Pierwszy raz spotkałem się z sytuacją, żeby surfacer odchodził od plastiku razem z taśmą. Musiałem niestety zmyć całą farbę z modelu, razem z surfacerem na którym były naklejone nity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 20 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2020 Chyba spróbuję jeszcze raz uratować ten model. Tym razem zmiana koncepcji. Zmyłem farbę razem z podkładem i zacząłem na nowo. Cała góra pomalowana sreberkiem Mr.Color Previous Silver. Ponieważ znalazłem kilka niedoskonałości czekają mnie drobne poprawki. Spód będzie malowany gunze H. Chciałbym przed kolejnymi etapami polakierować cały model, ale nie wiem jakiego lakieru użyć żeby nie zniszczyć nałożonej powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 20 Czerwca 2020 Share Napisano 20 Czerwca 2020 Kibicuję, aby wszystko się udało, bo na razie wykonanie robi wrażenie, zwłaszcza interior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi