Mierzu Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam! Model FlakpanzeraI czyli 2 cm Flak 38 auf Selbsthahrlafette PzKpfw I Ausf. A, Sd.Kfz.101. Model został zapakowany przez firmę Maquette, ale podwozie, gąski to wyrób ukraińskiej Master Box, pozostałe to inne firmy ( już nie pamiętam). Z zestawowych rzeczy wymieniłem lufkę. Całość umieściłem na małej podstawce. Złożony wyrób, gotowy do mycia i nałożenia podkładu: I gotowy model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 12 Kwietnia 2014 Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Przyznam że model mi się podoba, szczególnie błotny "bałagan" na ukł. jezdnym, zimowe malowanki też w porządku. Ale jedno ale . Szkoda że nie pokusiłeś się o wykonanie osłon działka z blachy- te plastiki są co najmniej cztero-pięcio krotnie za grube. Ogólnie, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Miło, że się podoba! Jak wspomniałem, robiłem go prostu z pudła, stąd też "blachy" są zestawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Kwietnia 2014 Share Napisano 13 Kwietnia 2014 no stary-pojechałeś! ja na swojego się obraziłem i "wypadł z planu" tylko boczne podnoszone pomosty są zdecydowanie za grube-zamiast żywicy mogłes wstawić blaszkę..ogólnie szacun za wytrwałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2014 Blaszki podniosły by cenę modelu, a kupiłem go okazyjnie, nie mniej jednak jeżeli kiedykowiek sięgnę po "flaczka" to chyba po nowego z Dragona i myślę, że tam problem z grubymi " blachami" nie będzie widoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 14 Kwietnia 2014 Share Napisano 14 Kwietnia 2014 A moim zdaniem zimowy kamuflaż wyszedł paskudnie. Bardziej przypomina obłażący kaloryfer, ale co poradzić - taka moda nawet wśród uznanych sklejaczy. Poza tym chyba gąsienice w górnej części biegu coś się zaplątały i zdjęcia jakieś ziarnisto, niedoświetlone i kadrowanie jakieś takieś. Poza tym fajny, jak stwierdzono wyżej - błoto eleganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2014 O taki właśnie kaloryfer mi chodziło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Mi się podoba w takim malowaniu , sam planuje wykonać zimowy kamuflaż na japanthere . Mam pytanie jak uzyskałeś efekt mokrego błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 17 Kwietnia 2014 Share Napisano 17 Kwietnia 2014 Kamuflaz zimowy pierwsza klasa! gratulacje za niego i za błocenie/brudzenie całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 Gąsienice słabo wyszły. Osobiście nie jestem fanem takiego zimowego kamo, jednak samo malowanie i brudzenie jest udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi