kondibakugan Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Oto mój Łoś.Drugi polski model samolotu.Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Nic nie widać :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Strasznie ciemne... Przecież akurat pogoda sprzyja - cyknij je w okolicach okna. Chociaż może nie , bo Cię za te szachownice na skrzydle zajadą - sprawdź, jak wyglądały na fotografiach. Ale spokojnie - to chyba jedyna widoczna rzecz, do której mógłbym się przyczepić, reszta wygląda na poprawnie wykonane, tyle, że musiałem sobie foto rozjaśnić w Photoshopie. Dla innych link do Fotosika: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/39733927873b9414.html - coś po****eś przy wkładaniu fotografii do posta i nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Wim teraz robię inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Oto mój Łoś zdjęcia po poprawkach:P [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 w dalszym ciągu niewiele widać ale nie da się nie zauważyć że na odwrót nakleiłeś szachownice - te większe idą na spód a te mniejsze na górę ( na przyszłość studiuj dokładniej instrukcję) kolejna sprawa to koła pomalowałeś błyszczącym czarnym a nie matowym - wygląda to niezbyt naturalnie poza tym jak na 10-cio latka i poczatki modelarstwa to muszę cię pochwalić za maskowanie - widać że dążyłeś do poprawnego odcięcia kolorów - wszystkie błędy które pewnie tez sam widzisz niech ci posłużą jako składniki doświadczenia które zbierasz; widzę również że użyłeś poprawnych kolorów dla tej miniatury; chwali się to że podjąłeś ryzyko pomalowania konstrukcji owiewek - choć to chyba flamaster? na przyszłość pamiętaj że należy wszystkie elementy przeźroczyste zamaskować jak najwcześniej aby zapobiec ich przypadkowemu uszkodzeniu działaj dalej - jesteś na dobrej drodze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Dziękuje i postaram się te błędy podreperować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Taki tam eksperyment [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Bardzo fajnie, tak - to chyba marker i pomysł na początek całkiem niezły. I albo mi się wydaje, albo "do góry nogami" wkleiłeś tę sekcję ogonową - kiepsko widać, ale chyba na grzbiecie Ci wyszło przetłoczenie pod kółko ogonowe. A poza tym - sympatyczny Łosiu Ci wyszedł Tak trzymaj! A - i przy okazji tej P-11 taka mała sugestia na przyszłość: jak już wkleisz kółka to odłóż model na plecy i tylko sprawdzaj, czy Ci się nie rozjeżdżają. Ewentualnie - ustaw je sobie i ustabilizuj kropelką jakiegoś cyjanoakrylu (kropelka, super glue...). Unikniesz wtedy takich kaczkowatych kółek (jakie mam teraz w swoim samochodzie:P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Akurat kropelki nie miałem:/Więc kleiłem revellem był na plecach leżał pół godziny i...taki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 no w pzl 11 już nie można powiedzieć tyle dobrego o maskowaniu co przy Łosi - pamiętaj modelarstwo to hobby i nie trzeba się nigdzie śpieszyć; nie wiem czy nie było by korzystniej pokleić z początku trochę łatwiejszych zestawów - ZTS Plastyk może tu być niewdzięczny choć uczy pokory i kunsztu modelarskiego; ja zawsze doradzam początkującym hobbybossa easykit potrenuj różne wersje malowania weź coś z prostym kamo i coś srebrnego (choć przy tym ostatnim lepiej mieć już aerograf) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondibakugan Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2014 Wiem to był "eksperyment".Nie miałem zapału do niego.Zaczełęm go robić i chciałęm go skończyć...a puźniej klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi